В Париж започна традиционният военен парад по случай националния празник

...
В Париж започна традиционният военен парад по случай националния празник
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Военен парад в Париж за националния празник на Франция 

В Париж стартира обичайният боен церемониал по случай националния празник на Франция. Тържествата се предават по основните френски телевизионни канали, предадоха международните организации.

Парада приема френският президент и Върховен главнокомандващ Еманюел Макрон. След като излезе от Елисейския замък, той тържествено обиколи строените военни елементи и се качи на трибуната за посетители. Там, с изключение на него и други френски публични лица, са и задгранични водачи, измежду които немската канцлерка Ангела Меркел, генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг и ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер.

ДПА съобщи, че преминавайки по основния парижки бул. "Шанз Елизе "с кортежа си, Макрон е бил освиркан от група протестиращи, наброяваща сред 20 и 50 души, застанали измежду феновете, пристигнали да следят парада. Част от тях пуснали жълти балони - знак на протестното придвижване на "Жълтите жилетки ".

По време на парада по "Шанд Елизе " ще дефилират общо към 4300 военни, в това число и от другарски непознати страни, 237 конника и 196 бронирани машини. Над центъра на френската столица ще прелетят 69 самолета и 39 хеликоптера. ТАСС показва, че изключително внимание ще бъде отделено на техническите нововъведения в армията. Преди началото на парада пред основната естрада бяха демонстрирани редица военни роботи и безпилотни летящи устройства.

Вчера Макрон разгласи основаването на център за военно-космическо командване на Франция, а през днешния ден военната министърка Флоранс Парли заяви, че той ще бъде ситуиран в южния френски град Тулуза - център на френската авиокосмическа промишленост. Тя добави, че до 10 дни ще бъдат обявени спомагателни сведения за този център.

Главната тематика на парада е военното съдействие на страните от Европейския съюз и в частност изложената преди година от Макрон Европейска самодейност за интервенция. В тази стратегия, предвиждаща взаимни дейности при положение на изключителни военни и филантропични рецесии, дружно с Франция ще вземат участие още 10 страни. Именно техни представители откриха парада, преминавайки по "Шанз Елизе " с военните си знаци, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР