В Париж продължава Срещата на върха за нов глобален финансов

...
В Париж продължава Срещата на върха за нов глобален финансов
Коментари Харесай

Срещата на върха в Париж обсъжда намаляване на дълговото бреме на по-бедните страни

В Париж продължава Срещата на върха за нов световен финансов пакт.Френският президент Еманюел Макрон е хазаин на двудневното събитие. Форумът събира държавни водачи от целия свят в опит да бъде контрактувана пътна карта за понижаване на дълговото задължение на по-бедните страни.

Сред тематиките, които се дискутират по време на форума са зеления напредък, въпросът за финансирането на екологичния и индустриалния преход, както е метаморфоза на дълга на страните, уязвими от изменението на климата.

Кореспондентът на Euronews в Париж Йорданка Костадинова описа, че в срещите ще вземат присъединяване над 100 държавни ръководители, шефове на банки за развиване, 120 неправителствени организации, както и седемдесет сътрудници от частния бранш.

Най-големите финансови организации в срета са показани от ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, президентът на Световната банка Аджай Банга, ръководещият шеф на Международния Валутен Фонд, както и генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш.

 

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР