В Пампорово отчитат един от най-успешните зимни сезони седмица след

...
В Пампорово отчитат един от най-успешните зимни сезони седмица след
Коментари Харесай

Успешен ли беше зимният сезон в Пампорово и Боровец?

В Пампорово регистрират един от най-успешните зимни сезони седмица след края му. Ръстът на туристите по отношение на предходната година е 8%. От Боровец също считат сезона за сполучлив. Особено мощен е бил месец март, когато е имало 10% повече туристи.

Сезонът в Пампорово беше закрит публично в края на великденските празници. Дойде време за равносметката, а тя е, че туристите са повече, в сравнение с предходната година. Доказват го и приходите постъпили като туристически налог в община Чепеларе.
Славка Чакърова - кмет на Чепеларе: За първото тримесечие предходната година приходите от туристическия налог са някъде към 85-6 хиляди лв., а тази година надвишават 105 хиляди лв., което е напълно явен индикатор за растежа на туристите, посетили Пампорово и Чепеларе.
Според сдружението, стопанисващо пистите и лифтовете, водещ за родопския ски курорт е вътрешния пазар. Тази наклонност означават и хотелиерите и ресторантьорите в Пампорово.
Валентин Димитров - ресторантьор: Тенденцията са обърна от осемдесет % непознати туристи на 20 български, към този момент е близо 80 % българи, 20 - чужденци, от които англичани доста малко, доста малко руснаци и останалото гърци, сърби, турци доста и по този начин нататък, само че българите си харесват нашия курорт и са връщат.   ​Ски и сняг на Пампорово и през априлската почивка ​Ски и сняг на Пампорово и през априлската почивка
Сезонът в Пампорово ще продължи до края на априлската почивка.Такива към този момент са прогнозите на концесионерите на пистите в родопския зимен курорт. С на...

Плюс за гостите е опцията с една въжен превоз карта да употребяват две ски зони - в Пампорово и Мечи чал.
Николай Василев, хотелиер: Връщат се да карат ски, тъй като са удовлетворени от изискванията, които им предлагаме на Пампорово.
Другото изискване за привличането на туристи е снегът.
Славка Чакърова, кмет на Чепеларе: Въпреки умерените снеговалежи, пистите на Пампорово предлагаха доста положителни условия, тъй като още в самото начало се постави неестествен сняг, по-късно и естествения.
Системата за неестествен сняг обезпечи добре обработени писти и в курорта Боровец. В резултат - посещаемостта на ски зоната през тази зима е като тази през доста мощния предходен ски сезон. В Боровец англичани са 40 % от гостите в хотелите, а българите са малко под 30 %.

Увеличение се регистрира на пазари като Русия и Израел.
  Равносметката след празниците - изпълниха ли се с туристи зимните ни курорти? Равносметката след празниците - изпълниха ли се с туристи зимните ни курорти?
Много хора избраха да посрещнат новата 2018 година в зимните ни курорти. Повечето почиваха фамилно и съчетаха празниците с каране на ски.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР