В Пакистан група мюсюлмански радикали откриха стрелба от автомати по

...
В Пакистан група мюсюлмански радикали откриха стрелба от автомати по
Коментари Харесай

Мюсюлмански радикали откриха стрелба с автомати по християнски домове в Пакистан

В Пакистан група мюсюлмански радикали откриха пукотевица от автомати по християнски храм и прилежащите домове на енориаши, при което не по-малко от четирима християни са получили ранения.
Раненна е и бременна жена. Нападението е станало в местността Шамсабат в региона на Шеракот в град Лахор. Един от ранените, Асиф Масих (Asif Masih), описа, че се върнал от работа в къщи, когато на улицата се разнесли обезверени писъци и тътнеж от картечен огън. «Аз започнах да крещя децата си от улицата да се прибират в къщи, и видях група въоръжени до зъби, безсистемно стрелящи по църквата на нашата улица, - си спомня Масих в изявление за Morning Star News. - След това те обърнаха огъня към домовете на християните в съседство». Някои от терористите, по думите му, го забелязали и разкрили пукотевица по него, ранявайки го в двете бедра. «С тъга едвам съумях да допълзя в къщи и да затворя вратата, а те продължаваха да стрелят,- свидетелства Масих. - Аз чух техните закани и проклятия по адрес на християните, те се кълняха всички ни да унищожат в този регион и да изгорят нашата църква».

Много християни почнали да звънят по телефона за незабавно повикване на полицията в 14.30 ч., когато се чувала стрелбата, само че полицията пристигнала чак в 20.00 ч., тъй като заподозряните се смятат за авторитетни хора със връзки, по думите на Масих. Той е един от очевидците по делото срещу терористите. «Цялата ни улица е надупчена на сито от патроните, доста от ранените кървяха, само че полицията в своя първи отчет не квалифицира тази кавга като терористичен акт, - възмущава се Масих. - Още повече, в своето заявление аз споделих, че обвинените постоянно отправяха закани, че ще изгорят църквата и ще се разправят с нас, само че полицията не включи моите показания в доклада».
Полицията чак на другия ден скълъпи отчет, в който твърди, че стрелбата е станала вследствие на спор сред християни. Свидетели отхвърлят тази версия, твърдейки, че полицията прикрива нарушителите.
Държавният департамент на Съединени американски щати през декември наново включи Пакистан в групата на деветте «страни, предизвикващи особена загриженост» поради съществени нарушавания на свободата на изповедание. За първи път страната попадна в него на 28 ноември 2018 година. Пакистан в този момент заема високото пето място в листата на 50-те страни-гонители на християнството (2021 World Watch), изработен от международната християнска правозащитна организация Open Doors.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР