В отвореното писмо лекарите от Медицинския съвет на болницата заявяват,

...
В отвореното писмо лекарите от Медицинския съвет на болницата заявяват,
Коментари Харесай

Лекарите в Разлог готвят протести и оставки заради съмнителен конкурс за шеф на болницата

В отвореното писмо лекарите от Медицинския съвет на болничното заведение декларират, че в комисията по провеждането на състезанието няма нито един представител с професионална експертиза, който да познава  организацията и активността на общинската болница, както и характерните ѝ проблеми. За ръководител е определен млад доктор без професионален и управнически опит., посочи БНР.

Лекарите са изразили и безапелационното си противоречие с един от позволените в конкруса претенденти, който съгласно тях е потвърдено провален началник на лечебни заведения.

В къс коментар кметът на Разлог Венцислав Гърменов се усъмни в легитимността на отвореното писмо:

" Това писмо не е подписано от Медицинския съвет към болничното заведение в града и аз не знам каква тежест би имало то, само че желая единствено да напомня, че самият състав на комисията се гласоподава от Общинския съвет и Общинският съвет като принципал на болничното заведение може да вземе друго решение ".

Медиците от болничното заведение в Разлог са безапелационни, че в случай че няма реакция от принципала на лечебното заведение, ще подават групова оставка.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР