В отговор на въпроси от страна на медии прессекретариатът на

...
В отговор на въпроси от страна на медии прессекретариатът на
Коментари Харесай

Президентството призова: Борисов да каже за съмнителната доставка на автомобили за МВР

В отговор на въпроси от страна на медии прессекретариатът на президента популяризира следната позиция:

Президентската институция упорства за цялостното изсветляване освен на тази съмнителна доставка на коли за Министерство на вътрешните работи от държавното управление на Бойко Борисов , само че и за инспекция на изразходваните милиарди левове през последните години, в това число в случаите, когато публични поръчки не се организират въобще. 

Периодичното тиражиране на внушението, че като длъжностен министър на вътрешните работи през 2017 година Пламен Узунов е сключил контракт за доставка на 290 високопроходими коли за Министерство на вътрешните работи няма да го трансформира в истина. Тази медийна „ сензация “ бе препоръчана на вниманието на жителите и напролет на 2019 година и си остава също толкоз в прорез с истината към днешна дата.

Процедурата по закупуване на въпросните коли от Министерство на вътрешните работи е стартирана през есента на 2016 година от второто държавно управление на премиера Бойко Борисов и е завършила с подписването на контракт 10 месеца след приключването на мандата на Пламен Узунов като длъжностен министър на вътрешните работи.

Въпросният контракт освен е подписан по време на третия кабинет на Бойко Борисов на 22 февруари 2018 година, съвсем 10 месеца след края на мандата на служебното държавно управление, само че и посоченият краен период за осъществяване на същия контракт е септември 2017 година Заради това явно несъгласие при започване на февруари 2018 година Европейската комисия е уведомила Министерство на вътрешните работи , че при подписване на въпросния контракт за страната ни може да последва финансова глоба. Министерството на вътрешните работи е пренебрегнало рекомендацията на Европейска комисия и на 22 февруари 2018 година е подписало контракта.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР