В отговор на постъпило искане от Българска академия на науките

...
В отговор на постъпило искане от Българска академия на науките
Коментари Харесай

БЕХ разреши да се публикува докладът на БАН за АЕЦ Белене

В отговор на постъпило искане от Българска академия на науките (БАН), Съветът на шефовете на " Български Енергиен Холдинг “ (БЕХ) е взел през вчерашния ден решение, с което дава единодушието си академията да разгласява на интернет страницата си предадените материали по подписания сред БЕХ и Българска академия на науките контракт за правене на Национална тактика в региона на енергетиката, оповестиха от холдинга.

оттова акцентират, че ще бъде спазена поверителността на избрана информация, касаеща сдруженията от БЕХ групата.

Във връзка с появила се информация, че междинният отчет на Българска академия на науките, изпратен до БЕХ през септември, " разиграва " 90 разнообразни сюжета за плана и нито един от тях не демонстрира жизненост на плана, от академията обявиха, че ще желаят позволение за издание на резултатите от отчета.

" В момента, в който се позволи публикуването на материалите, ще отпаднат доста от въпросите. Ще ни бъде доста по-лесно да отговорим на всичко това, което тормози обществеността или което тя не схваща. Не споделяме стройте АЕЦ " Белене ", а споделяме, че има опция за това при реализиране на избрани параметри ", изясни ръководителят на плана проф. Александър Тасев.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР