В Отделението за долекуване на УМБАЛ Бургас, познато още като

...
В Отделението за долекуване на УМБАЛ Бургас, познато още като
Коментари Харесай

В УМБАЛ Бургас изправиха на крака мъж, преживял тежък инсулт

В Отделението за долекуване на УМБАЛ Бургас, познато още като „ приюта на болничното заведение “, изправиха на крайници мъж, претърпял тежък инсулт, оповестиха от лечебното заведение. Пациентът е пристигал в отделението напълно имобилен, само че след упорита рехабилитация и обгрижване, през днешния ден към този момент върви и може да се грижи за себе си.

Костадин Попов идва в отделението след тежък инсулт. Не може да става от леглото, не може да се обслужва самичък, не може нито да приказва, нито да се храни. Нуждае се от спомагателни грижи и болнично лекуване, само че това не може да се случи в изискванията на клиничните пътеки. Съпругата Павлина, също като десетки други фамилии в сходно състояние, стартира обезверено да търси разновидности. Преди инсулта брачният партньор й работи, тя също всеки ден е на работа, както и всички родственици и близки.

„ Навсякъде, където питах, изискваха да има компаньон 24 часа. Няма по какъв начин да напусна работа, не можем да си го позволим ", споделя тя. Единствено в Отделението за долекуване на УМБАЛ Бургас й обяснили, че мъжът й ще бъде непрекъснато следен и няма потребност тя да е с него.

Днес Костадин към този момент става от леглото, може да се обслужва самичък, може и да върви, и напълно скоро ще се прибере вкъщи. „ Винаги съм вярвала, че ще се оправи. Това е тестване, през което би трябвало да преминем. Искам да кажа на всички в моята обстановка – инсулт не значи неизбежност, а и в Бургас има чудесно място, на което могат да се грижат за нашите близки и да получим поддръжка в сложен миг. За мен беше значимо и да се храни с храната, която му подготвям, има условия и за това ", прибавя Павлина.

„ На този, който е измислил това поделение, би трябвало да му повдигнат монумент. Не мога да опиша какъв брой съм удовлетворена и какъв брой се веселя, че през днешния ден брачният партньор ми към този момент е на крайници. Тук получихме всичко - отношение, грижи, внимание, усещам се спокойна, че той е в положителни ръце. Голям плюс е, че приютът е в болничното заведение и има лекари, които да реагират, в случай че нещо се случи “, споделя още тя.

„ Радваме се, когато успеем да помогнем и виждаме резултатите от труда ни. Подобрението на Костадин е напряко необикновено, като си спомня по какъв начин пристигна при нас – безусловно имобилен “, споделя началникът на отделението доктор Ивайло Цанев. Той има вяра, че огромна доза в лекуването е изиграла и брачната половинка – с нейната поддръжка и безусловна обич.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР