В основата на модерното и съвременно строителство са енергийната ефективност

...
В основата на модерното и съвременно строителство са енергийната ефективност
Коментари Харесай

Екологичност и енергийна ефективност във фокуса на Българска строителна седмица 2018

В основата на модерното и модерно строителство са енергийната успеваемост и функционалността. Тенденцията е постройките да стават все по-пасивни и щадящи околната среда. Ето за какво за всеки в бранша е значимо да бъде осведомен с най-новите артикули, нововъведенията, методите и оптималните енергийно ефикасни оферти в региона на топлоизолирането, пасивните здания и екологичните способи на строителство. Всички те ще заемат централно място на тазгодишното ревю Българска строителна седмица от 7 до 10 март.

Доказалият се интернационален конгрес за енергийно дейно, екологично и функционално строителство, провеждащ се за 18-и следващ път в Интер Експо Център, ще предложи съвременна строителна техника, машини, принадлежности, изолации, санитарно съоръжение. В атмосферата на многочислени благоприятни условия за основаване на нови контакти и развиване на бизнеса всеки ще може да се запознае с настоящите дадености и да „ свери часовника си “.

Топлина и уют

За основаването на топъл и комфортен дом и построяването на съвременна постройка с продължен интервал на употреба от голяма важност са качествените системи за топлоизолиране. Своя капацитет по време на ревюто ще разгърне системата Bio Clima, която ще бъде измежду акцентите на компания Теразид. Чрез потреблението на качествени материали тя основава здравословна среда и понижава разноските за сила. Посетителите ще се срещнат и с благосъстоянието от финишни декоративни покрития на компанията. Едно от тях е пленителната и пресъздаващата резултат на дърво обшивка – Wood Decor.

Качественото топлоизолиране ще бъде акцент и на компания Ада Колор, която ще показа бялата топлоизолационна плоча EPS F. Висококачественият и трудногорим топлоизолационен материал от експандиран полистирен (EPS) има конструкция, позволяваща на постройката да „ диша “. Сред акцентите на компанията ще бъде и BK- StirolFix WDVS – лепило и шпакловка за топлоизолационни плочи EPSXPS (с фибри).

Сламата – мечтан строителен материал

Тенденцията за екологичност и успеваемост следва и компания Барбали, представяща новаторски сламени екопанели. Възможностите за планиране с тях на пасивни, сглобяеми и здравословни къщи са многочислени. С панелите от 100% ръжена плява се построяват здания, в които топлината през зимата се съхранява, а през лятото се обезпечава хладина. След измазване с глина имат клас B1 (слабозапалими), a зданията, които имат живот 100, получават документ F119.

Мотото на XXI век е: „ Красиви, функционални и здравословни здания “

Естествените материали са изцяло използвани към модерното строителство. Това потвърждават био къщите от 100% естествени материали, които Биодом-Европа АД предлага. Съчетавайки обичайните способи на строителство с най-модерни компютърни технологии, тя основава здания с натурален климат в дишаща среда, които не се нуждаят от отопление и изстудяване.

По време на форума, който през 2017 година събра над 200 компании от България, Германия, Италия, Чехия, Полша, Румъния, Турция, Гърция и Молдова, ще бъдат демонстрирани опциите и от компания Коникс Хоум. Тя ще показа SIP технология със структурни изолационни панели и скелетно гредова структура с изолираност от минерална вата за създаване на нискоенергийни къщи с носеща основа от дърво. Сградите, които компанията построява, се отличават с къси периоди на осъществяване, ниски разноски за отопление и изстудяване, здравословна среда на обитаване, резистентност и издръжливост.

Прозорците – последният основополагащ щрих

За една постройка можем да кажем, че е приключена, едвам когато бъде подложен последният детайл – прозорецът. За всеки експерт е добре известно, че би трябвало да се подходи деликатно към стъклопакета и материалите.

Многообразие от хрумвания в тази тенденция ще показа компанията И - ДИАЛ. Сред нейните артикули са прозорците за нискоенергийни и екологични къщи. Известни като „ прозорци за пасивна къща”, спестяващи сила, в композиция със мощно усъвършенстваните структури на рамките и троен стъклопакет, компанията предлага дървените прозорци „ профил 92 “. Предоставяйки повсеместен пакет от новаторски решения, те са създадени с мисъл за комфорта и сигурността на потребителя.

Единна платформа, предоставяща опция на света на строителството да разкрие своя капацитет и богат набор от благоприятни условия. Това е ревю Българска строителна седмица, което към този момент 18 години потвърждава, че живеем в епохата на неограничените хрумвания и пътища за реализация. То ни чака от 7 до 10 март в Интер Експо Център.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР