В Оряхово днес ще отбележат 10-годишнината от създаването на Центрове

...
В Оряхово днес ще отбележат 10-годишнината от създаването на Центрове
Коментари Харесай

Центровете „Домашни грижи“ във врачанско отбелязват 10 години работа

В Оряхово през днешния ден ще отбележат 10-годишнината от основаването на Центрове „ Домашни грижи “ в гр. Враца, гр. Оряхово, гр. Криводол игр. Бяла Слатина. Празникът е плануван за 16,00 ч. в гр. Оряхово.

То се провежда със съдействието на Община Оряхово и ще се организира в Читалище " Надежда 1871 ", на адрес: пл. " Дико Илиев " 1.

Центровете „ Домашни грижи “ във Врачанска област бяха основани през 2012г. с поддръжката на Българо-швейцарската стратегия за съдействие и тяхната работа през годините беше обезпечена от БЧК посредством разнообразни финансови източници.

До момента за 10 години екипите на тези 4 центъра са обслужили1141потребители, като във всеки от тях работятпо към 10 индивида, 6 от които домашни помощници, а останалите медицински сестри.

От 2019г. активността на Центровете се реализира с поддръжката на Финансовия механизъм на ЕИП 2014-2021г. в границите на план „ Иновативни модели за грижи в общността “, изпълняван взаимно с Министерство на здравеопазването и Министерство на труда и обществената политика. По същия модел през 2020г. бяха построени три нови центъра в общините Видин, Белоградчик и Монтана.Общият брой консуматори, обгрижени от всичките 7 центъра от декември 2012г досега е 1730.

От началото на2022г. започва новаторска услуга – телеасистенция и телекеър, която разрешава отдалечено наблюдаване на физиологични параметри на 500 пациента от трите области в действително време посредством Контролно-комуникационен център, построен за задачата в гр. Враца.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР