В опожарения Дом за възрастни хора в село Рояк, където

...
В опожарения Дом за възрастни хора в село Рояк, където
Коментари Харесай

След пожара в Рояк: Евакуират оцелелите в Аспарухово

В опожарения Дом за възрастни хора в село Рояк, където починаха 9 души, има над 50 консуматори и най-малко по 8 души личен състав на промяна. Това съобщи в ефира на bTV директoрката на обществената институция Милена Мазурик.

Оцелелите жители на дома ще бъдат евакуирани в село Аспарухово по решение на кмета на Дългопол. Това сподели пред Българска национална телевизия старши комисар Михов, шеф на ОД на Министерство на вътрешните работи Варна. Повечето от хората са трудноподвижни, добави той.

Пожарът към този момент е премахнат изцяло, удостовери шефът на РДПБЗН – Варна комисар Тихомир Тотев. Няма хора, които да се нуждаят от настаняване в болница. На място има 6 пожарникарски коли, които към момента наблюдават дали няма да избухне още веднъж.

Вероятно една от повода за гибелта на 9-те души е усвояване и поемане на артикули от горенето. Няма изгорели стаи в дома, огънят е засегнал 150 кв. м покривна повърхност.

Пожарът е тръгнал под покрива на постройката. Все още няма публична версия за трагичния случай. По непотвърдена информация става въпрос за късо съединяване.

Част от околните на починалите са известени са случая.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР