В Опака се подготвят за тържествено посрещане на Нургюл Салимова. Родената,

...
В Опака се подготвят за тържествено посрещане на Нургюл Салимова.
Родената,
Коментари Харесай

В община Опака посрещат Нургюл Салимова като победител

В Опака се приготвят за тържествено посрещане на Нургюл Салимова.

Родената, израснала и до през днешния ден живееща в село Крепча Салимова и до момента бе една от визитките на обитаемото място и общината, само че с триумфа си в Баку, записа името му на международната шахматна карта. Това сподели пред Българска телеграфна агенция секретарят на община Опака Неше Ашим.
 Нургюл Салимова приключи на второ място на Световната купа по шахмат Обновена
Нургюл Салимова приключи на второ място на Световната купа по шахмат

Във финала българката отстъпи с 1,5:2,5 точки на рускинята Александра Горячкина

Вчера Нургюл Салимова приключи на второ място в Световната купа по шахмат за дами, която се организира в столицата на Азербайджан Баку.

Представянето на Салимова през вчерашния ден бе следено с интерес от жителите на родното й село, само че и от всички в района. Постижението й утвърждава престижа на България в международен мащаб и издига престижа на страната, сподели Ашим.

Младата ни съгражданка заслужава за бъде посрещната като победител, тъй като за нас - тя е тъкмо това. За следващ път сподели своята непримиримост, гений и оправда труда през годините, добави секретарят на общината.

Нургюл Салимова се чака да дойде в родния край в четвъртък или в петък.

Обявената през 2016 година за почетен жител на Опака Салимова ще бъде посрещната почетно - по традиция с самун и сол. Вече са поръчани плакати и афиши, с които администрацията обществено да поздрави за триумфа съгражданката си.

Българска телеграфна агенция напомня, че почетното отличие на тогава 13-годишната Салимова е връчено на 28 октомври 2016 година Тя е най-младият почетен жител на Опака.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР