В окупираните територии в Украйна са регистрирани десетки случаи на

...
В окупираните територии в Украйна са регистрирани десетки случаи на
Коментари Харесай

Гутериш: Документирани са десетки случаи на сексуално насилие срещу мъже, жени и момичета в Украйна

В окупираните територии в Украйна са регистрирани десетки случаи на полово принуждение против мъже, дами и девойки от съветски военни. Това генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш на съвещанието на Съвета на Организация на обединените нации по правата на индивида по случай 75-годишнината от Всеобщата декларация за правата на индивида в Женева.

Всички тези обстоятелства са документирани от Службата на Върховния комисар по правата на индивида, акцентира той.

Според него съветската инвазия е довела до „ най-масовите нарушавания на правата на индивида, които претърпяваме през днешния ден “ и „ необятно публикувана гибел, опустошение и разселване на популацията “. " Това отприщи всеобща гибел, опустошения и разселване ", добави той.

Той прикани интернационалните държавни управления да зачитат и съживят декларацията, с която съгласно него постоянно се " злоупотребява ".

Напредъкът в битката за отбрана на човешките права, реализиран през последните десетилетия, е в застой и даже е заплашен от крах, предизвести ръководителят на Организация на обединените нации по правата на индивида Фолкер Тюрк. Той даде за образец съветската " безсмислена инвазия " в Украйна, трансформирала се по думите му в образец за подтисничество, заяви Ройтерс.

" Голяма част от напредъка в битката за отбрана на правата на индивида е в застой, а някои места даже се връщат назад… ", сподели висшият комисар по правата на индивида.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР