В обвинителния акт по КТБ няма Пеевски, но ги няма

...
В обвинителния акт по КТБ няма Пеевски, но ги няма
Коментари Харесай

Прокурор: Няма данни, че Пеевски е получавал пари от КТБ

В обвинителния акт по КТБ няма Пеевски, само че ги няма и Путин и Обама. По време на следствието не са открити неща, свързани с господин Пеевски. Няма данни, че той е получавал пари от КТБ. Така ръководителят на профилираната прокуратура и наблюдаващ прокурор по делото за КТБ Иван Гешев разяснява внасянето на обвинителния акт по мегаделото.

Припомняме, че по-рано през днешния ден (13 декември) делото за източването на КТБ, по което обвинени са 18 души отпред с Цветан Василев, предстоящо не стартира в Специализирания углавен съд.

Гешев съобщи, че делото ще го има и прокуратурата има интерес то да тръгне. Прокурорът добави още, че доказателствата, с които разполагат, ще дадат отговорите на въпросите, които се задават в обществото, съобщи Actualno.com.

Държавният обвинител посочи, че прокуратурата си е свършила работа, тъй като Цветан Василев е постоянно свикан от сръбските управляващи за явяване пред прокуратурата за досъдебното произвеждане. " Съдът в този момент ще би трябвало да повтори същото ", добави още Гешев. По думите му, в случай че Василев реши да се яви пред българския съд, просто би трябвало да даде единодушието си за изгонване.

" Аз не виждам спънки Василев да се яви пред съда, както другите обвинени по делото ", добави прокурорът и уточни, че има и други от общо 18 подсъдими с сходни обвинявания за източване на банката, които участваха през днешния ден в съда. " И тях ги грози наказване от 10 до 30 години затвор, само че през днешния ден бяха тук ", добави Гешев.

Съдия Виржиния Петрова разгласи в залата, че е Василев е издирван на адреса му на столичната ул. " Кричим " 79, само че домоуправителят споделил на призовкарите, че банкерът и фамилията му не се появявали на този адрес от 4 години.

Прокурор Даниела Начева от своя страна осведоми, че има цивилен искове от синдиците за 4,400 милиарда лв..

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР