В областта на отбраната България и Грузия споделят общи ценности,

...
В областта на отбраната България и Грузия споделят общи ценности,
Коментари Харесай

Министър Стефан Янев се срещна с посланика на Грузия Н. Пр. г-жа Тамара Лилуашвили

В региона на защитата България и Грузия споделят общи полезности, свързани с мира и сигурността в района и просперитета на жителите на двете страни.

Около това се сплотиха на среща през днешния ден, 3 февруари, министърът на защитата Стефан Янев и посланикът на Грузия у нас Н. Пр. госпожа Тамара Лилуашвили.

Подкрепата на нашата страна за интеграционните желания на Грузия ще продължат, увери министър Янев. Посланикът на Грузия благодари за българската поддръжка за евроатлантическата интеграция на страната и акцентира, че тя е изключително значима поради сложността на района, в който се намират двете страни.

Обсъдени бяха опциите за развиване, през актуалната година, на разговора на равнище министър и заместник-министър на защитата, както и присъединяване в интернационалните и районни формати.

България и Грузия ще продължат да си сътрудничат в региона на образованието и подготовката на военни фрагменти и цивилен лица, обмена на обучаеми в границите на просветителни стратегии, както и присъединяване в взаимни начинания за повишение на оперативните качества на въоръжените сили.

Полковник Зураб Курошвили, аташе по защитата, също участва на срещата и акцентира, че Министерството на защитата и Въоръжените сили на Грузия имат чудесно съдействие с българското Министерство на защитата и високо правят оценка българската поддръжка в областта на защитата и сигурността.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР