В областите Велико Търново, Разград, Русе и Силистра днес се

...
В областите Велико Търново, Разград, Русе и Силистра днес се
Коментари Харесай

Шок: Мъж получил над 1000 известия от BG-ALERT, телефонът му блокирал

В областите Велико Търново, Разград, Русе и Силистра през днешния ден се организира тест на системата BG-ALERT за предизвестие на населението при бедствия и други изключителни обстановки, заяви bTV.

Медията е получила сигналал от мъж за нов проблем при тестването на системата. От 12 ч. Емил Николов почнал да получава от автоматизираната система вести, които станали над 1000 преди телефонът му да блокира.

Мъжът не е съумял да се свърже с никого, с цел да спре изпращането на известията, в това число и с мобилния си оператор.

Припомняме, че неточност на служител доведе до всеобща суматоха на 1 ноември, когато непредвидено голям брой жители получиха непредвидени известия, съпроводени със мощен звуков сигнал. Впоследствие бе оповестено провеждане на проби на системата в разнообразни области на страната от 29 ноември по график и народен тест на 29 ноември. При провеждането на тестванията от 12:00 до 12:30 ч. се предавано известие, съдържащо текст на български и британски език, съпроводено от характерен тон и осцилация, даже при беззвучен режим на телефона. Очаква се известието да се получава еднократно на едно мобилно устройство.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР