В област Габрово към 2 август заболеваемостта от COVID-19 е

...
В област Габрово към 2 август заболеваемостта от COVID-19 е
Коментари Харесай

Област Габрово е в червената зона за COVID-19

В област Габрово към 2 август заболеваемостта от COVID-19 е 349 на 100 000 души, оповестиха от Регионалната здравна ревизия (РЗИ). 

41 с а обявените и доказани нови случаи на инфекцията. В община Габрово те са 17, в община Севлиево - 8, в община Дряново - 2, в община Трявна - 14.

От доказаните 41 случаи в региона, 34 пациенти са на домашно лекуване, а 7 са приети в болница в лечебни заведения за болнична помощ. Има двама умряли пациенти, които са от Габрово - мъж на 72 и жена на 83 години.

Областта е в алената зона на заболеваемост от инфекцията. Със заповед на шефа на РЗИ - доктор Николай Пенчоков, от 21 юли в региона бяха въведени противоепидемични ограничения против COVID-19. Заповедта е краткотрайна и е за интервала до 21 август.

Мерките, които в този момент са в действие, плануват носене на защитна маска на лицето в лечебните заведения, аптеките, оптиките, дрогериите, обществените и здравните заведения, а на публични места навън, където има скупчване на хора, се предлага да се съблюдава отдалеченост от метър и половина.

Дистанция би трябвало да се съблюдава и в административните здания, предоставящи услуги на жители, както и в комерсиалните обекти, а на входа би трябвало да има дезинфектанти.

Всекидневно се ревизират децата в детските заведения и възрастните в обществените домове, с цел да не бъдат допускани хора със признаци на инфекцията или на други заразни заболявания, планува заповедта. Мерките могат да бъдат изменени според от епидемиологичната конюнктура.

От РЗИ осведомиха, че в региона имунизациите против COVID-19 се правят от персоналните лекари. Наред с това ваксини могат да се слагат и в три имунизационни пункта в региона, които се намират в габровската, севлиевската и тревненската болница. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР