В Нововоронежката АЕЦ 2 завършиха дейностите по монтаж на вентилационната

...
В Нововоронежката АЕЦ 2 завършиха дейностите по монтаж на вентилационната
Коментари Харесай

Монтираха вентилационната тръба на втори блок на Нововоронежката АЕЦ 2


В Нововоронежката АЕЦ 2 приключиха дейностите по монтаж на вентилационната тръба на Втори енергоблок. Генерален архитект и реализатор на енергоблоковете на Нововоронежката АЕЦ 2 е Групата компании ASE, а централата е филиал на „ Концерн Росенергоатом “, част от съветската корпорация „ Росатом “. Монтажът на оборудването мина в два стадия. Елементите на оборудването бяха инсталирани авансово на земята, а след това, в събран тип благодарение на кран, бяха сложени в планово състояние. Това разреши да се редуцира срокът на монтаж ните интервенции.

Вентилационната тръба е част от софтуерната система за вентилация на постройката на реактора и специфичния корпус и е предопределена за вентилация на въздуха, премахване на непотребната топлота и влага, както и за поддържане на нужните условия за работата на оборудването и обслужващия личен състав при провеждането на ремонтните действия или прекъсването на реактора. Като минава през филтриращи устройства с висока степен на филтриране, въздухът се подава в тръбата към този момент чист и не замърсява атмосферата.

„ Стометровата вентилационна тръба е една от най-високите в пусковия комплекс на енергоблока, като доста надминава по височина постройката на реактора и отстъпва единствено на изпарителните кули, чиято височина е 171 метра “, означи вицепрезидентът на АО ИК „ АСЕ “ Олег Шперле. „ Проектните характерности на тръбата са изчислени за съществени ветрови натоварвания и сеизмично влияние до шеста степен “.

Строящите се енергоблокове на Нововоронежката АЕЦ 2 са от най-новото потомство „ 3 плюс “ и изцяло дават отговор на интернационалните стандарти за сигурност. Първи енергоблок на Нововоронежката АЕЦ 2 с реактор вид ВВЕР-1200 и с мощ 1200 МВт бе предаден в промишлена употреба през февруари 2017 година През 2017 година новият съветски енергоблок на Нововоронежката АЕЦ 2 бе избран измежду трите най-хубави АЕЦ в света в ранглиста на авторитетното американско списание POWER.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР