В новото изследване е участвал Майкъл Айзен, професор по молекулярна

...
В новото изследване е участвал Майкъл Айзен, професор по молекулярна
Коментари Харесай

Ако хората напълно се откажат от месото годишните емисии от CO2 ще се снижат с 68%

В новото проучване е взел участие Майкъл Айзен, професор по молекулярна и клетъчна биология в Калифорнийския университет в Бъркли, дружно с Патрик Браун, почетен професор по биохимия в Станфордския университет и основен изпълнителен шеф на Impossible Foods Inc, която продава заместители на месо на растителна основа.

Изследователите са употребявали елементарен модел на климата, с цел да преценяват какво ще се случи, в случай че всички излъчвания, свързани с добитъка, престанат, както и в случай че цялата растителност бъде възобновена на 30% от земната повърхнина. Сега тези територии се употребяват за развъждане на животни.

Чрез понижаване на метана, азотния оксид и превръщането на 800 гигатона въглероден диоксид в биомаса в горите, пасищата и почвите е открито, че има същия удобен резултат върху световното стопляне като 68% понижаване на годишните световни излъчвания на CO2.

Нашата работа демонстрира, че премахването на отглеждането на животни доста ще понижи и трите съществени типа парникови газове в атмосферата. Точно това е належащо, с цел да се спре...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР