В Новогодишната нощ столичани и гостите на София отново ще

...
В Новогодишната нощ столичани и гостите на София отново ще
Коментари Харесай

Ето как общините ще посрещат новата 2019-а година

В Новогодишната нощ столичани и гостите на София още веднъж ще имат опция да бъдат част от празничния концерт „ Сцена под звездите “, който ще се организира по традиция на площад „ Княз Александър I “. Това оповестиха от пресцентъра на Столична община.

Юбилейното 20-то издание на най-голямото музикално празнично събитие в България се провежда от Столична община, като част от Календара на културните й събития, и ще бъде излъчено в стратегиите на БНТ1 и БНТ4, с цел да доближи до българите в цялата страна, както и до сънародниците ни в чужбина. Концертът ще стартира в 22.00 ч. и ще продължи половин час след среднощ на 1 януари 2019 година В празничната стратегия ще се включат едни от най-популярните ни реализатори, измежду които Мариана Попова, Орлин Павлов, Бо Бо, Рут Колева и Стефан Вълдобрев с „ Обичайните обвинени “.

Община Шумен провежда празнична новогодишна стратегия на 31-ви декември против 1-ви януари и кани жителите и гостите на града да се включат в общоградското празненство за посрещане на Новата година. Това оповестиха от пресцентъра на Община Шумен.

Програмата ще стартира в 22.30 часа с водещ Красимир Савов. На откритата сцена, която ще бъде построена пред постройката на Община Шумен, на първо време ще излязат музикантите от варненската рок-група “Mr. Hard “. Малко преди среднощ в новогодишното тържество в центъра на града ще се включат и изпълнителите от оркестър „ Пловдив “. Точно в 00.00 часа Шумен ще посрещне новата 2019-та година с празнична заря, национална музика и хора, баница с шансове и чаша вино.

Програмата на 31 декември 2018 година стартира на открита сцена на градския площад в 23.30 часа. Първият реализатор, който ще пее за положителното въодушевление на петричани е Володя Стоянов, оповестиха от пресцентъра на Община Петрич. Малко преди среднощ на огромен екран ще бъде излъчен новогодишният привет на президента Румен Радев, кметът на общината Димитър Бръчков също ще поздрави жителите и гостите на града с настъпването на новата година.

Празнични илюминации ще изпъстрят небето над Петрич. След среднощ на сцената в Петрич излиза националната певица Гуна Иванова. Община Петрич ще обезпечи още веднъж шампанско и вино за всички, които ще излязат на градския площад за посрещане на новата година.

Жители и посетители на Благоевград ще посрещнат Новата 2019 година на площад „ Георги Измирлиев “ с богата музикално-танцова стратегия. Това оповестиха от пресцентъра на Община Благоевград. По традиция ще бъде издигната специфична сцена пред зала „ 22 септември “, а на нея ще се качат едни от най-известните реализатори на национална музика от Пиринския край.Предварителната стратегия стартира в 23.00 часа с фолклор. Точно в 00.00 часа ще прозвучи речта на президента на Р България Румен Радев и българския химн.

След това за положителното въодушевление на площад „ Георги Измирлиев” ще пеят Стоян Джельов, Надя Андонова, Милена Пищолска, Елена Валеова, Павлина Теова, Иван Гоцев, Захари Костов, Иван Радев, Димана, Стойка Германова, Малин Домозетски и други Танцовата стратегия ще бъде изпълнена от фолклорен състав „ Накит “.

Общината провежда празнична стратегия на пл. „ България” за посрещането на Нова година. Това оповестиха от пресцентъра на Община Смолян. Кметът Николай Мелемов кани жителите и гостите на града на 31 декември от 23.00 часа на национално забавление „ Честита Нова 2019 г.” на пл. „ България” – Амфитеатъра. За празничното въодушевление ще се погрижи Виевската фолклорна група. Водещ ще бъде примата на лакърдиите Веселина Бабаджанкова.
С чаша алено вино и новогодишна заря хората ще се поздравят с Новата 2019 година На видеостена в 23.55 часа ще бъде излъчено и новогодишното одобрение на президента Румен Радев. Минути след настъпването на 2019 година одобрение ще насочи и кметът Николай Мелемов. След това новогодишната стратегия ще продължи с обичани родопски песни и хора, лакърдии и благопожелания към запаления огън.

В новогодишната нощ в Каварна празнични фойерверки ще осветят небето над площад „ Защитата на Каварна “. Това оповестиха от пресцентъра на Общината. "Нека посрещнем дружно новата 2019-та година с обичайно дунавско хоро и пожелания за здрава, мирна и плодовита нова година, изпълнена с обич, триумфи и позитивни страсти ", приканват от Община Каварна.

Община Бургас провежда празничен концерт на площад „ Тройката “ за посрещането на Новата 2019 година. Това оповестиха от пресцентъра на Общината. Началото ще бъде обещано в 22.30 часа на 31 декември с осъществявания на любимката на младежите Дара.

След нея на сцената ще се качат Павел и Венци Венц, Жечка Сланинкова и професионален фолклорен отбор „ Странджа ". Водещ на новогодишния концерт ще бъде DJ Мартен, който ще продължи да пуска готина музика след празничното хоро в среднощ.

След 23.00 часа на особено самостоятелен от Община Бургас пункт до огромната коледна елха ще стартира раздаването на 2000 части баница и по чаша вино на всеки искащ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР