В Новогодишната нощ ще бъде ясно, с намалена видимост в

...
В Новогодишната нощ ще бъде ясно, с намалена видимост в
Коментари Харесай

Дежурният синоптик на ТВ-МЕТ с подробна и много изненадваща прогноза за целия януари!

В Новогодишната нощ ще бъде ясно, с понижена видимост в ниските елементи на страната. Около среднощ температурите ще бъдат от минус 2 до плюс 5 градуса, в ранните утринни часове на първи януари от минус 4 до плюс 1 градус. Първият ден от годината ще бъде сходен на последния на остарялата. Ще е най-вече слънчево, с мъгли тук-там в низините. Такава е прогнозата на дежурният синоптик на ТВ-МЕТ Петър Янков, представен от " Труд ".

През деня ще е топло, с температури от 9 до 14 градуса, в местата с трайни мъгли 3, 5. На 2-ри ще настъпи заоблачаване, само че и усъвършенстване на видимостта в мъгливите региони. Вятърът ще се усили и ще превали дъжд. На 3-ти ще проникне по-студен въздух от северозапад, само че без основни превалявания. На 4-ти и 5-ти понижението на температурите ще продължи, само че ще останат по-високи от нормалните за интервала – оптималните ще са от 4 до 9 градуса. Ще превали едва – в множеството места дъжд, в планинските региони сняг, само че преваляванията ще бъдат слаби. На 6-ти и 7-ми още веднъж ще бъде по-спокойно с доста слънчеви часове и понижена видимост в низините. Сутрин температурите ще бъдат от минус 5 до плюс 2 градуса, а следобяд ще се покачват до 7, 13 градуса.

На 8-ми и в края на десетдневието ще бъде по- динамично. Вятърът от северозапад ще се усили. Ще превалява дъжд, който по високите полета и тук-там в Северна България ще премине в сняг, само че към този миг не се чака формиране на основна снежна завивка в равнините. Второто десетдневие ще стартира със умерено време и с температури близки до нормалните или малко по- високи. Впоследствие още веднъж ще се затопля. В низините видимостта ще бъде понижена, а в планините ще бъде слънчево и относително топло. Очакванията са по-сериозните захлаждания да бъдат през втората половина на януари, когато ще има и няколко дни с превалявания от сняг.

Като цяло януари 2018 ще ни предложи междинни температури по-високи от естествените и количества дъжд близки до нормалните или малко под тях. Към този миг вероятността за дълга поредност от студени дни е дребна или в случай че се случи, то този интервал да бъде към и след 20-ти януари. До тогава захлажданията ще са къси и с дребна активност. Според предварителните прогнози през множеството дни от месеца слънчевата интензивност ще бъде ниска. Земното магнитно поле ще бъде умерено, с краткотрайно разстройване към 13-ти и 28-ми януари. По-силни магнитни стихии са малко евентуални.

Ако Голям Сечко е добър, пролетта ще бъде дъждовна, лятото – студено и назад. Когато януари е без сняг, то юли ще без дъжд. Голям сняг през януари предвещава огромно изобилие през годината. Ако прогърми през януари, лятото ще бъде прохладно, дъждовно и неплодородно.

Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви осведомяваме в действително време какви са климатичните условия в страната.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР