В новия документ, който е от 36 страници, е записано,

...
В новия документ, който е от 36 страници, е записано,
Коментари Харесай

УС на БФБ прие на второ четене промените в правилата за провеждане на шампионатите при подрастващите

В новия документ, който е от 36 страници, е записано, че " Първенствата се организират в сходство с Единен състезателен календар за осъществяване на шампионатите за подрастващи през съответния сезон.

(2) Единният календар дефинира интервалите за осъществяване на Първенствата, разпределени по типове, възрастови групи, сан, територии и стадии.

(3) Всяка година, най-късно до началото на сезона, Търговска колегия предлага оптималния брой мачове, който би трябвало да бъдат изиграни от тимовете в обособените възрастови групи и стадии на Първенствата.

(4) В период до 15 август, управител надпревари, въз основа на подадените поръчки за присъединяване и в сходство с предлагането на Търговска колегия по миналата наредба, изготвя план за Единен календар.

(5) Единният календар би трябвало да бъде съгласуван с: плануваните лагери и надпревари на национални тимове – подрастващи; формалните празници; плануваните национални учебни изпити и оценения, национални училищен надпревари и училищен празници.

(6) В период до 30 август, СТК, след координиране с Търговска колегия, Семеен кодекс и Комисия Подрастващи, утвърждава Единния календар.

Чл. 26. В период до 01. септември, въз основа на подадените поръчки, със взаимно решение, СТК и Търговска колегия дефинират оптималния брой участници в източна и западна групи на елитната дивизия във всяка една възрастова група (без възрастовите групи до 12г. и до 10г.) и разпределят тимовете в шампионати от съответния сан (елитна или първа дивизия), като тимовете в Елитна дивизия са сред 8 и 16 тима. Ако поръчките за присъединяване в елитна дивизия са повече от избрания най-благоприятен брой, в същото решение СТК и Търговска колегия дефинира тимовете, които да вземат участие в Етап Квалификации за систематизиране на тимовете по дивизии. Решението на СТК и Търговска колегия се взема на база класиранията (ранкинга/ранглистата) на тимовете през последните три години "

УС одобри и леко завишение на размерите на хонорарите на длъжностните лица, обслужващи надпреварите по баскетбол за сезон 2022/2023.

По предложение на президента на БФБ Георги Глушков, Съдийската комисия на БФБ да предложи съответна система за компенсиране и стимулиране на съдии, обслужващи Държавни шампионати за подрастващи към БФБ, сезон 2022/2023, в период до идващия УС.

Всички решения бяха признати единомислещо.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР