В новата комедийна драма (в Европа по Netflix) се срещат

...
В новата комедийна драма (в Европа по Netflix) се срещат
Коментари Харесай

„Добри момичета“, сезон 1 – толкова си могат

В новата комедийна драма (в Европа по Netflix) се срещат „ В обувките на сатаната “ и „ Трева “ с „ Телма и Луиз “ и „ Луди пари “, с цел да опишат отново същото – има моменти, в които човек взима неправилното решение и се пуска по нанадолнището.

Зрителят се усеща съпричастен към закононарушението, тъй като то е осъществено от обективни подбуди, с които всеки обикновен работещ и плащащ налози човек може да се асоциира. Целта е трите основни героини, Бет (Кристина Хендрикс), Руби (Рета) и Ани (Мей Уитман), да научат урока на Уолтър Уайт и Нанси Ботуин – от време на време би трябвало да се създадат морални и законови взаимни отстъпки, с цел да се реализира американската фантазия.

Трите положителни девойки имат изцяло оправдани аргументи да влязат и да оберат супермаркета, където работи Ани. Бет е обезверена брачна половинка с четири деца и изневеряващ брачен партньор. Руби не може да свърже двата края, а детето й има потребност от скъпо лекуване. Ани рискува да загуби попечителството над щерка си. И на трите им би трябвало бързо решение под формата на пари. Само че когато в супера намират 10 пъти повече, в сравнение с чакат, се забъркват в огромна пакост.

10 епизода се гледат верижно и елементарно за 2-3 вечери. Без детайл на напрежение и замисляне у фена. Няма никаква особена трудност в това, което става, никаква кръв не се плиска по екрана, това е нещо като детска версия на „ В обувките на сатаната “. Нито комедията е комедия, нито драмата е драма, няма и развиване на облиците, с изключение на може би на този на Бет (Хендрикс), която вижда капацитет да се осъществя като водач след толкоз години домакинство. Тя, сходно на, е момиче с чевръст разум, което няма да желае повече никой да й дава % от триумфа си, откакто може да го реализира сама. На всичко от горната страна сред нея и неприятното момче в първия сезон има гъделичкаща фантазията химия.

„ Добри девойки “ може и да стане по-задълбочен сериал във втория сезон, само че аз персонално се колебая. Изглежда авторите и продуцентите са решили, че страхотният другояче състав от положителни актриси, които заслужават надалеч повече, толкоз си може. Което е тъпо, тъй като ехото от предшествениците им е толкоз звучно, че има поле за най-малко още толкоз хубави истории на екран.



 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР