В норвежкия град Берген се състоя престижният международен конкурс на

...
В норвежкия град Берген се състоя престижният международен конкурс на
Коментари Харесай

Обявиха кое е най-доброто сирене в света

В норвежкия град Берген се състоя влиятелният интернационален конкурс на производителите на сирене World Cheese Awards, на който бяха показани съвсем 3500 типа сирена от целия свят.
Голямата премия беше извоювана от локалното норвежко сирене Фанауст, което се създава от фермата Устегорден край Берген. Второто място също беше за норвежко сирене – собственик на сребърния орден стана обичайното кафяво козе сирене Хелфейт, съобщи БГНЕС.
В състезанието бяха показани 3472 типа сирена от 41 страни. Такива суперсили в производството на този артикул като Швейцария, Франция, Италия, Германия бяха показани от голям брой разнородни сирена. Но същинската изненада беше рекордният брой локални марки: достойнството на Норвегия беше предпазена от 175 типа.
В журито участваха както специалисти, по този начин и елементарни фенове на сиренето – блогъри, публицисти, музейни служащи и други, които не са свързани непосредствено с гастрономията. Журито включваше 50 норвежци и 180 съдии от 29 страни. Те оценяваха външния тип на сиренето, неговия цвят, консистенция и усет.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР