В никакъв случай не трябва да изключваме възможността да изпаднем

...
В никакъв случай не трябва да изключваме възможността да изпаднем
Коментари Харесай

Димитър Ганев: Коалицията на кабинета Петков няма да има мнозинство в 48-ото НС

В никакъв случай не би трябвало да изключваме опцията да изпаднем в серпантина от избори, в каквато бяхме през 2021 година Подобен сюжет е вероятен, счита политологът Димитър Ганев от „ Тренд ”, който разяснява пред Нова телевизия предизборната обстановка.

„ Коалицията, която управляваше и поддържаше кабинета „ Петков ”, изрично няма да има болшинство в идващото Народно заседание. Тези четири обединения няма по какъв начин да имат болшинство. В България сигурно ще има различен вид настройка, сподели още социологът.

Според него, в случай че се търси съдружна формула, то тя ще бъде следната - няколко партии ще образуват болшинство към избрана стратегия и кабинетът няма да бъде формиран от ярки партийни лица и в него няма да участват политически водачи. Това Ганев дефинира като единствената допустима догадка, с цел да застанат избрани обединения на една маса и да реализират съглашение.

„ Другият вид е да се отиде на нови избори. След нов избор евентуално социално-икономическата обстановка ще допуска, че кабинет сигурно би трябвало да се направи. Можем да се окажем в доста тежко икономическо положение, в която всяка една рекламация „ няма да съм този или оня ” може да наподобява като глупава волност ”, разяснява още политологът.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР