В неотдавнашна публикация в блога си съоснователят на BitMEX Артър

...
В неотдавнашна публикация в блога си съоснователят на BitMEX Артър
Коментари Харесай

Как крипто пазарите могат да се възползват от китайски инвестиции

В неотдавнашна обява в блога си съоснователят на BitMEX Артър Хейс разиска евентуалното въздействие на дейностите на Китай, описвайки ги като гориво за зараждащия се бичи пазар на криптовалути.

Изтъквайки разнообразни фактори, Хейс очерта сюжет, при който Китай може да усили доста издаването на заеми в юани, което евентуално да повлияе позитивно на цената на Биткойн .

Той посочи взаимоотношението сред паричните политики на Съединени американски щати и метода, по който те биха могли да основат удобни условия за Китай да вкара доста кредитиране в своя изпитващ усложнения бранш на недвижимите парцели.

Хейс акцентира на неотдавнашната наклонност в политиката на Съединени американски щати, като съобщи, че тя отслабва $ посредством увеличение на държавните облигации. Той означи очевидния спад на доларовия показател (DXY) през ноември като разследване от това.

Според Хейс отслабеният $ може да обезпечи на китайските управляващи по-голяма еластичност при потреблението на паричната им политика. Той изясни, че макар забележителното повишаване на паричното предложение в Китай по отношение на $ юанът може да остане постоянен или даже да нарастне.

Предвиждайки обстановка, при която юанът може да се ускори при по-нататъшно намаляване на $, Хейс допусна, че това може да разреши на Китай да разшири кредитирането в юани, без безусловно да девалвира валутата си. Той допусна, че подобен световен паричен сюжет може да бъде от изгода за Биткойн и по-широкия пазар на криптовалути.

Два съответни евентуални резултата

  • Първо, опцията за приток на капитали към рискови активи от континентален Китай през Хонконг, като Биткойн е измежду активите, които евентуално ще бъдат закупени.
  • Второ, Хейс допусна, че увеличеното кредитиране в юани може да понижи световното търсене на доларови заеми и ликвидност. Вследствие на това активите с закрепени ресурси, като Биткойн и злато, биха могли да нарастнат във връзка с фиатната цена на $ заради понижените цени на заема.

В умозаключение на оценката си Хейс показа:

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР