В него са се включили 21 000 участници от 141

...
В него са се включили 21 000 участници от 141
Коментари Харесай

Мария Габриел: Проект с българско участие е победител в първия европейски хакатон ЕС срещу вируса

В него са се присъединили 21 000 участници от 141 страни
117 новаторски оферти за битка с рецесията са били определени в първия европейски хакатон " Европейски Съюз против вируса " извършен под патронажa на еврокомисаря за нововъведенията, научните проучвания, културата, образованието и младежта Мария Габриел. Най-големият в историята хакатон на европейско равнище е бил проведен за по-малко от две седмици. В него са се присъединили 21 000 участници от 141 страни, 3 000 доброволци, над 1 200 сътрудници. Това оповестиха от Представителството на Европейска комисия в България

„ Само за 48 часа успяхме да идентифицираме 2 100 оферти, които ще ни оказват помощ да преодолеем рецесията. Това са хрумвания за на практика решения, засягащи всеки от нас - опазване на здравето, отдалечено образование и работа, цифрови финансови интервенции. Победител в една от категориите е екип с българско присъединяване - планът " Aidbind ", който обезпечава връзката сред търсенето и предлагането на медицински артикули, предоставени посредством доброволни дарения “, съобщи комисар Мария Габриел.

Избраните планове включват хрумвания в шест области: здраве, икономическа активност, обществено съдействие, отдалечени способи за работа, цифрови финанси, провокации в региона на гражданската отбрана или обезпечаване на хранителната верига, както и 37 съответни провокации. Някои от решенията са свързани с отдалечен мониторинг на пациенти с оглед понижаване на физическия контакт с медицинския личен състав, оферти за организация на ред за опашки без непосредствен обществен контакт, решения за обезпечаване на бърза финансова ликвидност за дребни и междинни предприятия. През идващите две седмици определените екипи ще развият в елементи своите хрумвания, както и идея за нужната поддръжка за тяхната реализация.

„ От 22 до 25 май ще бъде проведен така наречен " Matchaton ", с цел да бъдат подкрепени потребностите на спечелилите. Те ще бъдат поканени да се причислят към специфичната COVID-19 платформа на Европейския съвет за нововъведения. Чрез нея ще свържем новаторските хрумвания с крайните клиенти, в това число лечебни заведения и ще спомогнем за обезпечаването на финансова поддръжка за реализация на концепциите. Тази самодейност се потвърди като сполучлив метод да обединим гениите на Европа за отбрана на здравето и живота на хората ", разяснява още комисар Мария Габриел.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР