В неделя малко след 11 ч. професор Василев е седнал

...
В неделя малко след 11 ч. професор Василев е седнал
Коментари Харесай

Учредяването на движението на Божидар Димитров се отлага за "около трети март"

В неделя малко след 11 ч. професор Василев е седнал на един от двата стола в дребното фоае на задния вход на Народния спектакъл " Иван Вазов ". Не мърда от мястото си и държи крепко кожена чанта.

" Аз разбрах, че ще е към 11 ч. Човекът (бел.ред. показва портиера) споделя, че горе няма никого ", споделя професорът на одеве пристигналия различен възрастен мъж. Той знае, че началният час е 12 ч.Двамата не се познават, само че ги е събрало събитието, оповестено при започване на седмицата - учредяването на придвижването за напредък и великолепие на България на някогашния шеф на Националния исторически музей Божидар Димитров.

Те вземат решение да изчакат във фоаето. Оттам с асансьор се стига до шестия етаж, където е ресторанта. След изказването на Димитров за събитието, през седмицата от Народния спектакъл разпространиха опровергаване, че учредяването ще се случи в заведението, а не в театъра. Официално известие за събитието, с изключение на изказването на Димитров, по този начин и не беше публикувано.

Мъжете не разменят реплики между тях. Пристига още един възрастен мъж, който върви с бастун и съвсем не чува. Той се осмелява да се качи въпреки всичко до заведението, където предизвестен от портиера няма никой и не може да се поръчва храна.

Василев, който е професор по математика и доктрина на вероятностите, обаче взема решение да остане. За да изчака идването на професор Димитров. Казва, че е " евентуално събитието да се случи ". Продължава да държи крепко чантата си и понякога да гледа през прозореца.

" Идеята е България да върви напред, да има разцвет, да не сме под чехъла на всякакви страни, изключително Брюксел ", споделя мъжът отговаряйки на въпроса каква е била мотивацията му да пристигна.

" Отвън идват още двама искащи, в случай че се появи още някой, май ще може да се направи събранието ", споделя портиерът с усмивка. Появяват се млада жена и семейство ландшафтни архитекти. Всички са чули изявлението на Димитров пред Би Ти Ви и са пристигнали.

" Движението е за да събере знаещите хора в България не е наложително да са професори. Доколкото си припомням самият Кубрат Пулев е поканен ", споделя младата жена, която носи да подари на Божидар Димитров български жасмин. Новопристигналите също вземат решение да се качат в заведението. То е празно, хората стартират да го оглеждат, като че ли учредителят да се е скрил някъде.

Разпръснати по масите, малко след 11:45 ч. стартира чакането. Хората обменят реплики, младата жена понякога се поглежда ту в телефона си, ту вади едно малко огледалце. Семейството ландшафтни архитекти приказва за това по какъв начин в българския политически живот липсва професионализъм и експертиза.

При всяко отваряне на вратата приказките стопират. Божидар Димитров по този начин и не се появява.

Минава 12 ч. професор Василев все по този начин стои във фоаето. " Ама вие ще си тръгнете тъкмо, когато ще пристигна ", уверен е той.

Пред " Дневник " Димитров съобщи, че той, както и други хора, които е трябвало да участват на събитието, са заболели от грип. За това учредяването се реалокира " някъде към трети март ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР