В неделния ден до обед ще е с разкъсана облачност,

...
В неделния ден до обед ще е с разкъсана облачност,
Коментари Харесай

Слънце до обяд, после - дъжд, но се затопля

В неделния ден до обед ще е с раздрана облачност, която в доста региони ще понижава до слънчево време. Следобед над планинските региони от Западна и Централна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на изолирани места ще паднат превалявания, съпроводени от гръмотевици, като ще има условия и за градушки.

Следобед ще духа и слаб до сдържан източен вятър. Максималните температури в страната ще се покачат и ще са сред 16°C и 22°С, сочи прогнозата на Meteo Balkans.

Времето в София

През нощта против неделя ще се задържи най-вече облачно. Ще духа слаб източен вятър. До обед облачността ще се раздра до слънчево време. Следобед ще се образуват купесто-дъждовни облаци и ще стартират превалявания от дъжд. Очакваме и гръмотевична активност. Минималните температури ще са към 9°С, а оптималните – до 20°С.

Времето по планините

Времето по планините ще е най-вече облачно. Следобед ще се развива купесто-дъждовна облачност и на доста места, най-вече в планинските региони в Централна и Южна България, ще превали дъжд, а над 2000 метра – и сняг. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 9°C, на 2000 метра - към 0°C. Ще духа до сдържан северен вятър. Остава висока заплахата от лавини!

Времето по Черноморието

През нощта против неделя облачността ще се задържи раздрана. Ще духа слаб до сдържан източен вятър. През деня облачността ще е раздрана, следобяд ще премине в купеста, а по Северното Черноморие – и в купесто-дъждовна. Над тези региони се чакат и превалявания. Максималните температури ще бъдат сред 15°C и 18°C. Температурата на морската вода чакаме да е към 10-11°C. Вълнението на морето – до 1-3 бала.

Времето на Балканите

И през идващите дни атмосферата над България, Румъния и Гърция ще се стабилизира. До обед на доста повече места времето ще е слънчево или с раздрана облачност. Следобед на изолирани места се чакат превалявания и гръмотевични стихии, само че тяхната активност последователно ще понижава по повърхност. Температурите на Балканите ще се покачват.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР