В най-скоро време новите руски военноморски кораби ще получат свръхзвукови

...
В най-скоро време новите руски военноморски кораби ще получат свръхзвукови
Коментари Харесай

Руският военен флот ще брани стратегически обекти с нови свръхзвукови зенитни ракети

В най-скоро време новите съветски военноморски кораби ще получат свръхзвукови далекобойни ракети, с които ще могат да смъкват крилати и балистични ракети на стотици километри разстояние. Ще се снабдят и с опцията да прехващат противникови палубни изтребители, още до момента в който изхвърчат - още над самолетоносача, написа в. "Известия ".

Източници от министерството на защитата в Москва осведомят, че тествания на новите управляеми муниции за неповторимите съветски зенитни комплекси "Полимент-Редут " са планувани за идната година. Експерти настояват, че тези ракети коренно ще усилят бойните благоприятни условия на съветския флот, по-специално в защитата на стратегически обекти.

Точните тактикотехнически данни на новите оръжия още не са огласени, само че вестникът допуска, че ракетите ще могат да поразяват аеродинамични цели на разстояние до 400 км и на височина до 35 км. Така новите съветски фрегати и корвети ще получат съгласно него дълга ръка, с която ще могат да построяват безвредна зона с радиус няколкостотин километра към морски и сухопътни обекти. Зона, непреодолима и за крилати, и за балистични ракети, даже за дронове, акцентира изданието.

Руските въоръжени сили отделят оптимално внимание на противовъздушната защита (ПВО), отбелязва "Известия ". В момента армията на Русия разполага в Крим автоматизирана система за ръководство, която ще свърже всички средства за Противовъздушна отбрана и авиацията на полуострова. Под общо ръководство ще минат изтребителите, бомбардировачите, щурмовите самолети, бойните хеликоптери, дроновете, комплексите за Противовъздушна отбрана и радарите, написа съветският вестник.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР