В навечерието на Великден експерти от Българска агенция по безопасност

...
В навечерието на Великден експерти от Българска агенция по безопасност
Коментари Харесай

Знаехте ли това? Ветеринари разкриха как да познаем дали агнешкото е прясно

В навечерието на Великден специалисти от Българска организация по сигурност на храните припомнят какво да гледаме, когато купуваме агнешко месо и яйца.

В комерсиалната мрежа агнешкото месо може да бъде предлагано във вид трупче /цяло агне/, мъртвец на половинка, четвъртинка, също по този начин и в разфасовка, която да е с потребителска опаковка, написа " Марица ".

При закупуване на неопаковано месо потребителите да внимават за здравната маркировка на агнешкото трупче. Тя демонстрира ветеринарния регистрационен номер на предприятието, където е добито месото. По външни признаци можем да разберем, че едно месо е прясно, в случай че е със суха повърхнина, без слуз, с прелестно бледорозов цвят.

Мазнините му са светли, бели, до леко кремави. Опакованото в потребителска опаковка месо, или така наречен разфасовка, би трябвало да има етикет. Месото да се съхранява в хладилни условия при температура, оказана от производителя, и да се следи за периода на валидност, подложен от производителя на потребителската опаковка. При трупчетата би трябвало да се изиска информация на щанда от кое място е закупено месото.

Кокошите яйца би трябвало да бъдат пресни, клас А. Те се оферират при температурни условия до 18 градуса. Срокът на валидност е 28 дни от снасянето на яйцето. Върху черупката всяко яйце се маркира код на производителя, който демонстрира: първата цифра - метода на развъждане на носачките, по-късно - две букви, за българските яйца " BG ", и идващите числа демонстрират следващия номер на регистриране на оператора в регистрите на Българската организация по сигурност на храните.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР