В навечерието на студентския празник проверка показа нарушения на мерките

...
В навечерието на студентския празник проверка показа нарушения на мерките
Коментари Харесай

Къщи за гости лъснаха с нагла схема на студентския празник

В навечерието на студентския празник инспекция сподели нарушавания на ограниченията против ковид, предава Нова тв

Стана ясно, че къщи за посетители и хижи са подготвени да подценен възбраната и не връщат огромни групи, даже да са над разрешените 15 индивида. В Еленския балкан доста от къщите за посетители са празни. В по-малките махали обаче има огромни компании от студенти.

Собствениците на къщата разчитат празнуващите да стоят на отдалеченост един от различен.

„ В едната вила са 13 души, в другата 18. Предупредила съм ги да съблюдават отдалеченост и да не се събират заедно”, сподели Дочса Пъргавелова, притежател на парцела.

Опитваме и ние да намерим къща за празника. Казваме, че сме 20 студента и са отменили резервацията ни поради огромния брой хора и боязън от инспекции. Успехът идва още при първото позвъняване в къща за посетители в Банкя.

Обясниха ни следното:
„ Аз мога да ви поема. Въпросът е, че в случай че има инспекции, а се приказва, че ще има, би трябвало безусловно 5 индивида да са. 15 да са в помещението, по-късно 5 да отидат по стаите, а другите да слязат”.

Заповедта на министъра на опазването на здравето от 25 ноември ясно гласи - не се позволява организирането и провеждането на събирания и тържества от частен темперамент с наличие на повече от 15 индивида. В една от хижите на Витоша настояват, че тях тази заповед не ги касае и одобряват да дойдем даже 20 души. Предлагат ни вечеря и празненство още за довечера.

От Асоциацията на туроператорите са скептични, че ще има ефикасен надзор. „ 100 % ще има нарушавания, които доста мъчно биха се открили. Ако създадат резервация за 10 души, най-после идват 20”, сподели Димитър Попов от Асоциацията на туроператорите

От Министерството на туризма обявиха, че на следващия ден вечер ще стартират инспекциите им за броя на празнуващите в къщите за посетители и хотелите и дали работят заведенията за хранене в тях.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР