В навечерието на сформирането на новото 48-о Народно събрание и

...
В навечерието на сформирането на новото 48-о Народно събрание и
Коментари Харесай

Рокада: Нов шеф поема МВР в Пловдив

В навечерието на сформирането на новото 48-о Народно заседание и възможен кабинет в пловдивската полиция се задава рокада на най- високо равнище. До дни в кабинета на ул. " Княз Богориди " ще влезе нов шеф, научи „ Трафикнюз ”.

Ст. комисар Димитър Балев, който оглавява дирекцията от август 2021 година, е подал молба да бъде изместен на друга служба. По наша информация той ще оглави отдел " Човешки запаси " в регионалната дирекция.

Сегашният титуляр Траян Тодоров следва да бъде пенсиониран. Според осведомени от постройката на ул. " Княз Богориди ", макар, че служителят имал нужните години, пенсионирането не е било по негово единодушие.

На директорския стол ще седне комисар Васил Костадинов, който сега е зам.-директор на ОД Министерство на вътрешните работи Пловдив. Той бе шеф на районното в Първомай, а по-късно оглави Шесто районно. Костадинов е роден през 1972 година в  Пловдив.

Завършил е „ Охрана на публичния ред и битка против престъпността “ във ВИПОНД и компетентност „ Право “ във Великотърновския университет. В системата на Министерство на вътрешните работи стартира работа през 1994 година и поредно и е заемал разнообразни изпълнителски и управителни позиции в подразделения на пловдивската дирекция на полицията.

Каква е повода за непредвиденото решение на ст. комисар Димитър Балев към този момент не е ясно. Ако държавно управление въпреки всичко бъде образувано, новият министър на вътрешните работи по всяка възможност ще смени екипа си.

Това направи и министър Бойко Рашков, откакто пое министреството. Настоящият министър Иван Демерджиев също направи някои промени, само че надалеч от всеобщите смени по времето на Рашков.

При тази настройка не е ясно новият шеф какъв брой време ще остане на поста си. Евентуално служебно държавно управление ще му подсигурява по-дълъг престой в дирекцията.

На челната фотография: Васил Костадинов
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР