В навечерието на професионалния празник на медиците, излекуван пациент изненада

...
В навечерието на професионалния празник на медиците, излекуван пациент изненада
Коментари Харесай

Преди Деня на лекаря: Излекуван от COVID пациент изненада спасителите си

В навечерието на професионалния празник на медиците, оздравял пациент изненада с цветя своите лекари спасители. Сред тях е и лекар Делиева - неговата майка.

Преди една година, когато коронавирусът беше чужд, една лекарка се втурна да води война с него без боязън. А изповедта на сина й трогна България.
Снимка: btvnovinite.bg
„ Това е моята майка. Повечето хора я познават като доктор Делиева. В момента тя се изправя лице в лице против заплахата, наречена COVID-19. Както е добър доктор, по този начин е и стопанка, брачна половинка и майка. Горд съм с теб, мамо, и доста те обичам! “, написа синът ѝ.
Снимка: btvnovinite.bg
Днес срещаме сина на доктор Делиева пред Военномедицинската академия. С букет цветя. Преди няколко месеца самият Андон Чулев става пациент на майка си и нейните сътрудници.

„ 14 дни лежах в болничното заведение, като първите няколко бяха по-тежки “, споделя си Андон, а лекарите му споделили, че „ няма ужасно и че всичко ще бъде наред! “.
Снимка: btvnovinite.bg
След като Андон побеждава вируса, се разболяват и двамата му родители. Така от доктор в отделението доктор Делиева се трансформира в пациент.

„ Баща ми се утежни и при него нещата бяха по-тежки, само че за благополучие, се оправи “, споделя Андон.
Снимка: btvnovinite.bg
Ето за какво цветята през днешния ден са в символ на признателност към лекарите спасители. Те не знаят за неговата изненада.
Снимка: btvnovinite.bg
В изненадата се включва и нашият екип. С помощта на чиновник на болничното заведение молим лекарите да излязат на открито, без да подозират за какво.

След няколко минути се появяват доктор Гинка Делиева, доктор Магдалена Баймакова и проф. Камен Плочев.

„ Здравейте, апелирам да приемете това като признателност за грижите, които положихте целия отдел! “, споделя Андон и им сервира цветя.

„ Как си, бе синко? Много ни изненада! Много приятна изненада изобщо., споделя проф. Плочев.

„ Аз съм шокирана! Много благ жест, благодарим! Много е значимо да знаем, че в тези моменти, някой мисли за нас като хора! “, споделя доктор Баймакова.

„ Калпазанчето на мама, отново изненада! Абсолютно не знаех и не подозирах. Но предходната година, той ми сподели – „ Мамо, напускай! “. Искам да се извиня на фамилията си, само че няма да напущам работата си. Не скърбя нито за един ден, прекаран тук в клиниката “, споделя доктор Делиева.

Защото най-голямата им премия е избавеният живот.

Тази сряда професионалният празник на медиците ще бъде маркиран тъкмо в 12:00 ч. с едноминутно безмълвие и включени сирени на коли за спешна помощ - в памет на умрелите от Коронавирус 19 медицински експерти.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР