В навечерието на най-светлите празници легендата на българския футбол Христо

...
В навечерието на най-светлите празници легендата на българския футбол Христо
Коментари Харесай

Христо Стоичков се среща с почитатели в навечерието на Коледа

В навечерието на най-светлите празници легендата на българския футбол Христо Стоичков има още един мотив за честване - на 20 декември се навършват тъкмо 25 години от паметната вечер в Париж, когато за пръв път българин получи “Златната топка ”. Това е най-големият самостоятелен трофей във футбола и Стоичков и до през днешния ден е единственият ѝ български джентълмен.

Личния си празник именитият футболист избра да показа освен със фамилията си, само че и с всички свои фенове и другари. На 22 декември от 16 до 19 ч. в SkyCity Mall (ул. “Коста Лулчев ” №52) Камата ще раздава подписи върху своята биография “Христо Стоичков. Историята ” (изд. “Софтпрес ”), написана в съавторство със популярния публицист Владимир Памуков.

За най-големите фенове на Модерния ляв издателство “Софтпрес ” и “Фантастико ” пуснаха в магазините на комерсиалната верига и специфичен юбилеен комплект.

“Този трофей не е единствено мой. Той е на всички, които са ми помагали и подкрепяли през годините ”, разказа Стоичков при срещите си с фенове по време на траялото повече от седмица лятно турне. По време на обиколката си неуморният воин от Мондиал `94 раздаде над 50 000 подписа. Само преди дни той беше и в Габрово, където връчи персонално грамоти на най-изявените млади първенци на града от интернационалните и държавни шампионати през 2019 година

Стоичков не пропуща да почете и сънародниците ни оттатък границите на България. След сполучливи представяния на биографията му в Лондон, Чикаго, Торонто и Варшава, се приготвя и огромно събитие в Барселона.

„ Христо Стоичков и Владимир Памуков сътвориха нещо извънредно – не просто книга, а преживяване. В „ Софтпрес “ имаме вяра, че пътят на тази книга занапред стартира и че нейната задача – да въодушевява, стимулира и окуражи децата и техните родители, ще надмогне границите освен на България, само че и на футбола “, споделя ръководещият шеф на издателство „ Софтпрес “ Милена Стефанова.

„ Христо Стоичков. Историята “ се трансформира в най-продаваната биография в България през 2018 година, като упованията на издателството са до края на 2019 година общият тираж да премине 70 000 екземпляра. „ Софтпрес “ е измежду най-големите издателства в България, а портфолиото му включва над 1500 заглавия, подбрани по този начин, че да дават отговор на мотото „ Книги за цялото семейство “.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР