В навечерието на местните избори и в условията на непроменен

...
В навечерието на местните избори и в условията на непроменен
Коментари Харесай

ГЕРБ и ДПС подкрепиха БСП - ще обследват машините за гласуване

В навечерието на локалните избори и в изискванията на неизменен Изборен кодекс, депутатите още веднъж се захващат с машинния избор. От Българска социалистическа партия предложиха, а ГЕРБ, без изненада, поддържа, краткотрайна анкетна парламентарна комисия да обследва събитията към машинния избор. Левицата срещна поддръжка в лицето и на Движение за права и свободи. Заедно трите партии отстраниха на процедура вота с устройствата в 48-ото Народно заседание, като ги трансфораха в самобитни принтери, които просто печатат записка, само че не регистрират резултата в края на изборния ден. Така си завоюваха прозвището " Хартиената коалиция ".

" За " основаването на комисия, която да направи изследване на " всички обстоятелства и условия, свързани със сигурността на машинното гласоподаване ", бе подкрепено и от " Възраждане ", както и от " ИТН ". Парламентарната група на " Продължаваме промяната-Демократична България " гласоподава шарено, само че еднопосочно - 7 " срещу " и 20 " въздържал се ".

Очакването е тази комисия да даде нов подтик на желанията на " Хартиената коалиция " за пълното елиминиране на машинния избор.

От Българска социалистическа партия направиха предлагането за основаване на комисията при започване на днешното съвещание

" Aко в действителност изборите са манипулирани, фалшифицирани по този начин, както излизат не един, не два записа в интернет пространството, то това е директно обвързвано с националната сигурност на страната " - разгласи депутатът на социалистите Борислав Гуцанов.

Както е известно, Българска социалистическа партия от разгорещен бранител на машинния избор внезапно се обърна на 180 градуса и провидя операции. В предишния парламент социалистите, дружно с депутатите на Бойко Борисов, отправяха изказвания, че съпредседателят на " Продължаваме промяната ", тогава министър председател, Кирил Петков държал " кодовете " за машините. Тогава депутатът от Българска социалистическа партия Георги Свиленски упрекна Петков, че му предложил въпросните " кодове ", което приключи със закани за съд.

Думата след Гуцанов взе председателката на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова, с цел да изрази поддръжката на партията си, припомняйки случая Свилнски-Петков.

Паралелно със основаването на комисията, от " Възраждане " желаеха чуване на представители на Централната изборна комисия, което се чака идния понеделник.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР