"В национален герой за много ливанци се превърна техният съгражданин

...
"В национален герой за много ливанци се превърна техният съгражданин
Коментари Харесай

Ливанец изтегли 50 000 долара и стана неофициален национален герой

"В народен воин за доста ливанци се трансформира техният съгражданин Абдалла Асайли ", написа нюзру.

"Миналата седмица незнайни причинители са ограбили кафенето на мъжа в южния град Жуб Жанин. Заради закононарушението той се е лишил от пари в брой, артикули и техника в размер на към 15 000 $. Освен това той е натрупал задължения към снабдители и за почти 8000 $ ", продължи описа си израелската медия.

"Асайли е решил да изтегли 50 000 $ от личната си сметка. Той е отишъл в банката, където са му спестяванията, само че получил отвод. Малко по-късно мъжът се е върнал в клона и взел за заложници седем чиновници на финансовата институция. Мъжът ги залял с бензин и споделил, че в случай че не си получи парите от сметката си, ще ги подпали. Искането му е било задоволено. Малко по-късно полицията е задържала Асайли и той бил вкаран в следствен арест ", уточни още цитираното издание.

"Историята на притежателя на кафенето бързо се популяризира в близкоизточната страна. За доста ливанци мъжът стана народен воин. По време на днешната петъчна молитва негови съграждани се молиха за здравето му и настояха мъжът да бъде освободен ", добави нюзру.

"Асайли изтегли пари от личната си сметка. Това е право на всеки човек и ние настояваме той да бъде пуснат на независимост, тъй като не е направил нищо неправилно ", съобщи локален имам, представен от медията.

"Правителството на Ливан забрани на вложителите да теглят пари от банки в други валути с изключение на в локалната лира. Страната отдавна се бори с тежка икономическа рецесия ", напомни нюзру.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР