В НАТФИЗ се реализират множество творчески проекти, в които са

...
В НАТФИЗ се реализират множество творчески проекти, в които са
Коментари Харесай

Йордан Върбанов представя Изкуството на мозъчните вълни

В НАТФИЗ се осъществят голям брой креативен планове, в които са ангажирани студенти и преподаватели в академията. Поредният подобен план е по стратегия " ЕМПАКТ " и се назовава " Изкуството на мозъчните талази ".
Йордан Върбанов е професионален артист и се заема с нелеката задача да потвърди по какъв начин " потреблението на артикули на изкуството " потвърждава на нас, хората, какъв брой доста се нуждаем от допинга, наименуван творчество.
" Изкуството на мозъчните талази (диаграма на човек) " е пърформанс, изследващ връзката на индивида с природата и по какъв начин това взаимоотношение се отразява на желанието му да се свързва по-често с нея, като се лиши от суетата и мощта на личното си Его. Артистичният план съставлява намеса сред актьор и експерт от региона на невро-биологията, с акцент върху една от главните тематики на проучването - Емпатията.
На сцената ще станем очевидци на основаването на звуци, наподобяващи мелодията, която мозъчните талази основават, когато човек е под въздействието на музиката, поезията, изобразителното изкуство, театъра и други Творческият план приема тази теза като съществена позиция за намирането или припомнянето на съчувствената връзка на човешкия субект с природата, базирайки се на митологичния облик на богинята Гея и женското начало на " майката природа ".
Проектът ще бъде показан на 11 ноември от 18 ч. в зала 610 на НАТФИЗ. Реализира се от Йордан Върбанов, Катя Иванова и Спас Керимов. Музиката е на Калин Николов. Проектът се реализира със специфичното подпомагане на доцент Радослав Милчев и Лаборатория за изкуствен интелект - София Тех Парк.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР