В настоящия Изборния кодекс съществуват текстове, които трябваше да бъдат

...
В настоящия Изборния кодекс съществуват текстове, които трябваше да бъдат
Коментари Харесай

Филип Попов за машинното гласуване: Топката остава в полето на изпълнителната власт

В сегашния Изборния кодекс съществуват текстове, които трябваше да бъдат изпълнени за машинното гласоподаване. За доусъвършенстването на ИК - ние ще свършим своята работа. Тази полемика е извънредно потребна и навременна. Топката остава в полето на изпълнителната власт и се надяваме те да свършат своята работа. Това съобщи депутатът от Българска социалистическа партия Филип Попов по време на полемиката за Изборния кодекс, проведена от президента Румен Радев  Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш пълководец на, съобщи кореспондент на NOVINI.BG.

NOVINI.BG напомня, че през днешния ден на "Дондуков 2 " текат разисквания на проблемите в изборния развой с представители на изпълнителната и законодателната власт, както и с парламентарно показаните политически сили.

НА ЖИВО: Румен Радев: Аз не се състезавам с никого

На срещата на президента с представители на Централната изборна комисия и анализатори през декември като съществени проблеми бяха откроени високият % на недействителни и сбъркани бюлетини, а също и разминаванията в изборните описи и корпоративния избор. Президентът Радев упорства и за въвеждането на 100% на машинното гласоподаване. На председателски съвет, всички парламентарно показани сили реализираха консенсус за изработването на нов Изборен кодекс.

Крум Зарков: Сега е времето да се приказва за машинното гласувне
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР