В началото на тази година Крис Евърт съобщи, че е

...
В началото на тази година Крис Евърт съобщи, че е
Коментари Харесай

Евърт с емоционално интервю за битката с рака: Смъртта на сестра ми спаси живота ми

В началото на тази година Крис Евърт заяви, че е болна от рак на яйчниците, като положителните вести бяха, че заболяването се намира в ранен етап и има по-големи шансове химиотерапията да докара до положителни резултати. През май 18-кратната носителка на трофеи от Големия шлем приключи своята шеста и крайна сесия химиотерапия от първия стадий на лекуването на заболяването. Наскоро американката даде изявление пред Мери Карило за телевизионната стратегия Real Sports с Брайън Гъмбел, в което показа детайлности за заболяването си.

" Смъртта на сестра ми избави живота ми " - с този абсурд стартира описа си именитата тенисистка.

Сестрата на Крис - Джийн, която е с три години по-малка от някогашната №1, умря на 62-годишна възраст след две години и половина борба с рак на яйчниците. По-късно лекарите откриват, че тя носи рядка генетична разновидност на гена BRCA, наследена от един от родителите ѝ, която предизвиква рак на яйчниците при над 50% от хората, които го имат.

Това бързо бива обявено на останалите членове на фамилията, които са посъветвани да бъдат самодейни във връзка с ранното разкриване. На 7 декември 2021 година заболяването застига и именитата тенисистка.

" Дойде като гръм от ясно небе, изцяло ненадейно. Чувствах се добре, нямах признаци, никакви признаци. Сякаш получих дежавю ", споделя Евърт.

Благодарение на сестра ѝ и работата на генетиците, ранното диагностициране дава вяра на Евърт в битката с онкологичното заболяване. Лекарите са на мнение, че американката разполага с 90% късмет да бъде излекувана, което значи, че ракът ще бъде отхвърлен и в никакъв случай повече няма да се върне.

След като неотдавна приключи шестседмично лекуване, носителката на 18 трофеи от Шлема се надява скоро да се върне към своите отговорности - както в академията си в Бока Ратон, по този начин и като коментатор на шампионатите от Големия шлем за ESPN.

" В тениса имаш в пъти по-добър надзор върху обстановката, в сравнение с при този вид неща, върху които не можеш да влияеш. Хиляди хора по света страдат от рак, аз съм като всички останали ", прибавя още американката.

Източник: TennisMajors

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР