В началото на следващата година премиерът Бойко Борисов ще има

...
В началото на следващата година премиерът Бойко Борисов ще има
Коментари Харесай

Борисов ще посети официално САЩ в началото на 2019 г.

В началото на идната година министър председателят Бойко Борисов ще има публично посещаване в Съединените щати. Това заяви в изявление за БНР вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева, която през вчерашния ден се върна от публична аудиенция в Съединени американски щати.

По думите на външния министър през днешния ден Съединени американски щати имат предпочитание за работа с България и връщат интереса си към района на Балканите.

По време на визитата на Захариева е издигнат и въпросът за премахването на българските визи в Съединени американски щати. По думите й България е изпълнила съвсем всички услови, а товау което остава е отводите да намалеят под 3%. Всяка година процентът на отводи пада, само че към момента сме надалеч от тези 3%, акцентира тя.

В Съединени американски щати живеят към 400 хиляди български жители, сподели външният министър и означи значимостта на спогодбата за обществена отбрана.

Захариева разяснява, че не чака изборните резултати и успеха на демократите в Камарата на представителите да доведат до смяна във външната политика на администрацията на Тръмп.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР