В началото на официалното си посещение в Португалия президентът Румен

...
В началото на официалното си посещение в Португалия президентът Румен
Коментари Харесай

Радев: Приятелството между Португалия и България има дълбока символика

В началото на формалното си посещаване в Португалия президентът Румен Радев получи почетния ключ на Порто.

Президентът Румен Радев беше посрещнат в сърцето на историческия център на града от португалския си сътрудник Марсело Ребело де Соуза с военни почести и 21 артилерийски салюта. На гала в кметството кметът на града Руи Морейра връчи на българския държавен глава Почетния ключ на Порто. В словото си Морейра добави: " Порто е отворен както в никакъв случай до момента за смяна. Въпреки това над сегашното и бъдещето са надвиснали тъмни облаци, които не можем да пренебрегваме. Трагедията в Украйна и нашествието на Русия е опасност за нашите европейски полезности: демокрацията, хуманизма и метода ни на живот ".

В словото си при приемането на Почетния ключ на Порто президентът Румен Радев уточни, че единството е витално значимо в сегашния миг: " Връзката и другарството сред Португалия и България има дълбока символика. Ако две страни, ситуирани в двата края на Европа могат да си сътрудничат и да мислят в една посока за бъдещето на Европа, това значи, че цялото европейско семейство може да създадем същото ".

По-късно Румен Радев и Марсело Ребело де Соуза ще беседват в постройката на фондация " Саралвеш " - една от водещите културни институции в Португалия.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР