В началото на ноември започваме дейността. Към този момент процесът

...
В началото на ноември започваме дейността. Към този момент процесът
Коментари Харесай

Кьовеши: Почвам догодина, ще имаме 22 прокурори от 22 различни държави

В началото на ноември започваме активността. Към този миг процесът на назначение е финализиран, решението би трябвало да бъде оповестено в Официалния вестник на Европейски Съюз. Това споделя в изявление за румънския Ziare.com първият основен прокурор на Европейската прокуратура Лаура Кьовеши.
Ще има 22 прокурори от 22 разнообразни страни, които имат друга организация на правосъдната система, които имат разнообразни процедури. Ще има разлика сред метода, по който ще работят прокурорите. В някои страни, като Румъния, прокурорите фактически организират разследването; има други страни, в които прокурорите управляват единствено полицейското следствие. В началото на активността, всички прокурори ще би трябвало да познават законодателството на ВСЯКА страна, показва Кьовеши.

Броят на прокурорите би трябвало да бъде избран от основния прокурор на Европейски Съюз, след предварителни съвещания и сключване на съглашение с всяка държава-член. Ще бъде предизвикателство. Трябва да създадем оценка на случаите, които ще имаме, както и броя на нужните прокурори. Има разлики в организацията. Например – в Германия федералната страна евентуално ще има предпочитание да има прокурор във всяка страна. Ще забележим какво ще предложи всяка държава-член. Ще имам срещи във всяка страна с министъра, изяснява тя.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР