В началото на месеца шефът на Военномедицинска академия (ВМА) генерал-майор

...
В началото на месеца шефът на Военномедицинска академия (ВМА) генерал-майор
Коментари Харесай

Ген. Мутафчийски предупреди: Крайниците и зрението на пациентите...

В началото на месеца шефът на Военномедицинска академия (ВМА) генерал-майор проф. доктор Венцислав Мутафчийски изненадващо призна за рисково сериозна обстановка в работата на медиците. "Трябва да бъдем милосърдни, макар агресивното държание на някои пациенти ", съобщи тогава той.

Днес шефът на ВМА съобщи, че медикът би трябвало да гледа първо да резервира живота и здравето на ранения, както и да резервира крайниците и зрението му.



"Основните постулати при незабавната военна хирургия са опазване живота и здравето на ранените, опазване на крайниците и на зрението ", посочи генерал-майор проф. доктор Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS по време на лекция пред четвъртокурсниците от компетентност "Военен доктор ", които сега се намират на стаж във ВМА.

Той показа разнообразни случаи от своята процедура – и цивилна, и военна, като ги срещна с главните правила, техники и показания за приложението на отрицателното налягане в актуалната хирургия.

Акценти в презентацията му бяха историческото развиване на лекуването на раните, модерна идея и механизъм на деяние, другите техники с отрицателно налягане, както и особеностите при другите показания - във военната и контузия хирургия, при отворен стомах, хирургични затруднения, септичната и пластичната хирургия.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР