В началото на месец март 2020 г. ДП НКЖИ започват

...
В началото на месец март 2020 г. ДП НКЖИ започват
Коментари Харесай

Започва модернизацията на най-дългия жп тунел в България – „Козница“

В началото на месец март 2020 година Директива за птиците НКЖИ стартират строителните работи по модернизацията на най-дългия жп тунел в България - „ Козница " (5812 м) като част от осъществяването на обект: „ Рехабилитация на стоманения път, изкуствените уреди, оборудванията и устройствата на системата за електроснабдяване от железопътната инфраструктура в сектора Копривщица-Стряма от км. 100+525 до км. 106+337 с обща дължина 5812 метра ".

Стойността на плана е 24 млн. лева, реализатор е „ Инфраструктурно строителство " АД, а срокът за осъществяване на строителните действия е 180 дни.

Договорът за строителство планува унищожаване на амортизираните жп линия и контактна мрежа; изгребване на съществуващата баластова призма; създаване на двойна отводнителна система - канавки и дренажи и полагането на дебела бетонна плоча, върху която ще бъде положен нов безнаставов стоманен път с релси вид UIC 60 - за по-висока товароносимост; ще бъде инсталирано и осветяване на тунела.

След приключването на ремонта скоростта в жп сектора сред Копривщица и Стряма, част от Трета основна жп линия София-Бургас, ще се усили до планова скорост 85 км/ч.

Тунелът „ Козница " е издигнат в интервала 1949-1951 година, а последният му междинен ремонт е осъществен през 1993-1994 година

До привършване на ремонтните действия придвижването на влаковете в сектора ще бъде напълно прекратено. За клиентите на националния железопътен транспортьор ще бъде обезпечен транспорт с рейсове.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР