В началото на май 1927 г. представители на различни професии

...
В началото на май 1927 г. представители на различни професии
Коментари Харесай

Истории зад датата: На 12 май е учредена Академията за кинематографично изкуство и наука

В началото на май 1927 година представители на разнообразни специалности във филмовата промишленост учредяват Академията за кинематографично изкуство и просвета. На 11 май по време на гала в холивудския хотел " Амбасадор " президентът на компания " Метро Голдуин Майер " Седрик Гибсън предлага да бъдат учредени специфични награди за най-хубави достижения в света на киното.
Снимка: bTV
Така се ражда най-печелившото начинание на Холивуд, най-гледаното шоу в света на киното, което събира пред телевизионните екрани по света над 1 милиарда фенове. Първата премия на академията е връчена на Емил Дженингс, освен това предварително.

Церемонията остава незабелязана за необятната общност, която не я е удостоила с внимание и публицистите, които не поискали да напишат и ред. Чак на идната година локална радиостанция направила репортаж от мястото на събитието.

" Каспаров против машината "

На 11 май 1997 година шахматният суперкомпютър “Deep Blue” печели последната игра от реванша на Гари Каспаров и става първия компютър, победил международен първенец по шахмат в директна среща.
Снимка: bTV
Това не е първият двубой на съветския гросмайстор с компютър. През 1989 година Каспаров побеждава елементарно и с двата цвята в две партии компютърната настройка „ Deep Thought “. През 1996 година съумява да обърне резултата против “Deep Blue”, който обаче го побеждава в обществен мач в 6 партии. Известният дуел се трансформира в документален филм " Играта свърши: Каспаров против машината ".

Руснакът твърди, че редица фактори са били против него в срещата, на него му е отхвърлен достъп до предходни срещи на компютъра, до момента в който софтуерният състезател изучил стотици срещи на Каспаров.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР