В началото на 2024 година, пазарът на недвижими имоти в

...
В началото на 2024 година, пазарът на недвижими имоти в
Коментари Харесай

Ще паднат ли цените на имотите у нас заради забавянето на инфлацията

В началото на 2024 година, пазарът на недвижими парцели в България продължава да демонстрира обещаващи знаци на непоклатимост и напредък, което дава неповторими благоприятни условия както за купувачите, по този начин и за продавачите, демонстрира разбор на Bulgarian properties.

Според последните данни от Националния статистически институт (НСИ), инфлацията в България продължава да се забавя, като през януари 2024 година месечната инфлация е регистрирана на равнище от едвам 0,5%, а годишната инфлация доближава 3,8%. Това е доста усъвършенстване по отношение на предходните интервали и е добра вест за стопанската система като цяло, в това число за бранша на недвижимите парцели, защото през последните години точно инфлацията беше един от моторите за растеж на цените на парцелите, изяснява Полина Стойкова, изпълнителен шеф на компанията.

Данните сочат, че размерите от покупко-продажби с недвижими парцели са нарастнали с към 20% при започване на 2024 година по отношение на същия интервал на миналата година. Това нарастване акцентира възходящия интерес от страна на купувачите и вложителите.

Имоти се изкупуват още „ на зелено “

Специално внимание заслужава пазарът на недвижими парцели в столицата, където цените не престават да следват прогресивен тренд, само че наклонността също е към закъснение на растежите. През януари отчитаме растеж от 7% на годишна база, като междинното нарастване на цените доближава към 100 евро за квадратен метър. Това отразява продължаващата наклонност за лимитираното предложение при мощно търсене.
 istock istock
Възможности за продавачите

Текущата пазарна обстановка дава отлични благоприятни условия за продавачите. Активността на пазара и достигнатите пикови цени основават удобна среда за осъществяване на покупко-продажби. Ако обмисляте продажба на парцел, в този момент е подобаващият миг да извлечете оптималната стойност от вашата благосъстоятелност, поучават от компанията.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР