В началото на 2023 г. футболната общност оплаква смъртта на

...
В началото на 2023 г. футболната общност оплаква смъртта на
Коментари Харесай

Последните думи на Пеле: „Всичко е в ръцете на Господ“

В началото на 2023 година футболната общественост оплаква гибелта на едно от нейните най-големите величия за всички времена. Пеле, единственият състезател, печелил Световната купа на ФИФА три пъти, умря на 29 декември 2022 година, откакто не съумя да преодолее заболяването си – рак на дебелото черво.

Мария Лусия Насименто, сестрата на Пеле, разкри пред бразилските медии какви са били последните думи на гениалния футболист. Тя и другите близки членове на фамилията прекараха празниците в болничното заведение „ Алберт Айнщайн “ в Сао Паоло, стоешком неразделно до Пеле.

„ Бях при него на 21 декември. Беше доста спокоен, поговорихме си малко, само че към този момент разбрах, че усеща, знае, че ще си тръгне. Той беше доста правилен, сподели: „ Всичко е в ръцете на Господ “. И аз му споделих: „ Вярно е, той знае по кое време е пристигнало времето “, разгласи Мария Лусия пред бразилската преса, представена от News.ro.

Бразилската легенда си отиде на 82 години, само че неговата майка Селесте Арантес е на 100 години и даже не знаеше, че синът й е умрял. Близките й не й оповестяват новината, с цел да не се отрази това на здравето й, а и поради преклонната й възраст тя мъчно схваща какво се случва към нея.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Pelé (@pele)

„ Тя е в собствен личен дребен свят “, споделя щерка й.

Погребалната върволица, която ще пресече улиците на Сантос до гробището, обаче ще мине пред къщата й.

Доня Селесте, както я назовават в Бразилия, е на 17, когато ражда най-големия си наследник на 23 октомври 1940 година, без да подозира, че той ще стане за мнозина най-великият футболист в историята.

„ Още от дете тя ме научи на цената на любовта и мира. Имам над 100 аргументи да съм признателен, че съм неин наследник. С огромна страст споделям тези фотоси с вас, с цел да отпразнуваме този ден. Благодаря за всичките тези дни, прекарани до теб, мамо “, написа Пеле в профила си в Instagram на 100-ия рожден ден на Доня Селесте.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР