В началото на 2010 г. тази територия е била собственост

...
В началото на 2010 г. тази територия е била собственост
Коментари Харесай

Център Досие показа тайната вила на Путин в Карелия



В началото на 2010 година тази територия е била благосъстоятелност на локална туристическа база, от които, както показва център " Досие ",  " се избавили по обичайния метод - благодарение на визити на прокуратурата ". След това земята става благосъстоятелност на компании на Юрий Ковалчук, непосредствен другар на съветския президент Владимир Путин. Към територията на туристическата база са включили земи на народен резерват, след което е била затворена за любопитни очи - в този момент я пази Федералната работа за защита.

Официално площта на резиденцията е към един квадратен километър. " Но като се има поради, че не можете просто да влезете в близките гори и заливи, получената повърхност е към четири квадратни километра, което е два пъти по-голямо от Монако ", се споделя в отчета на Център " Досие ".

Сега на територията въз основата има три имения в съвременен жанр. Според документите те се назовават " рибарска хижа ", " хамбар " и " градинска къща ". Има още плаваща баня, пъстървово стопанство, кравеферма за произвеждане на мраморно говеждо месо, две хеликоптерни площадки, кейове за яхти, както и водопад, пред който има персонална беседка.

Преди няколко години зад " хамбара " се появява насип. Журналистите допускат, че там е ситуирана система за противовъздушна защита " Панцир ", която да пази съветския президент от възможни офанзиви.

В региона на Марялахти постоянно се виждат яхтите " Алгода " и " Нега " (вероятно кръстени на езерата Ладога и Онега).

От 2020 година на четири километра от " тайната резиденция " на Путин е издигнато друго имение, както и баня, ресторант, хеликоптерна площадка и пристан. Собственик на този комплекс е предприемачът Роман Абрамович, сочи следствието на Център " Досие ".

Официалната президентска резиденция в Карелия се е намирала в село Шуйская Чупа на брега на Укшозеро. През 2011 година администрацията на президента на Руската федерация я продава на открит търг на холдинга Северстал на Алексей Мордашов, показват още от " Досие ".

Преди три години различен съветски отстъпник. Според създателите на кино лентата имението е издигнато особено за съветския президент. Дворецът е построен в италиански жанр, а имението разполага с подземна хокейна площадка, както и с казино, плувен басейн, сценичен салон и така наречен аква-диско.

Само строителството и реконструкцията на главната постройка се прави оценка на 100 милиарда рубли. Филмът за палата беше пуснат няколко дни след ареста на Навални при започване на 2021 година В отговор на задържането му и публикуването на разкритията в доста съветски градове се организираха всеобщи митинги. След това съветските управляващи започнаха правосъдно гонене на сътрудниците на опозиционера, чийто Фонд за битка с корупцията беше разгласен и за екстремистка организация и беше неразрешен в Русия.

Самият Путин отхвърли имението да е негово и сподели, че в никакъв случай не е бил там. Екип на известен Ютюб канал даже беше пуснат да снима в парцела. Излъчените от канала фрагменти демонстрираха друга картина от описаната в следствието на Навални. В двореца няма първокласни мебели и подови настилки. Виждаше се само, че тече огромен ремонт. От екипа на канала в Ютюб не се ангажираха да кажат кой лъже, като обявиха, че са били пуснати да снимат за един час в имението.

Няма директни доказателства, че Путин фактически е живял в постройката или я е посещавал, само че излиза наяве, че вътрешното му обграждане е забъркано. Приятелят на президента Аркадий Ротенберг се разгласи за притежател на постройката. Според екипа на Навални от документите за благосъстоятелност не излиза наяве дали той или негови доближени фактически я имат.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР