В МВР има данни, че бивш министър на вътрешните работи

...
В МВР има данни, че бивш министър на вътрешните работи
Коментари Харесай

Рашков: Бивш министър на МВР има връзки с Митьо Очите и Маргините

В Министерство на вътрешните работи има данни, че някогашен министър на вътрешните работи е имал връзки с престъпния контингент. Това съобщи в четвъртък Министерство на вътрешните работи шефът Бойко Рашков. По думите му сега същият човек е претендент за народен представител от ГЕРБ. По времето, когато той бил обвързван с контингента, основен секретар на Министерство на вътрешните работи е бил Бойко Борисов, изясни Рашков. Израстването му до министър председател било придружено от издигането в кариерата на въпросния чиновник.

Несебър, " Делта Гард ", Митьо Очите

" В самото министерство има материали, които приказват красноречиво за връзките на този министър с лица от престъпния контингент, в това число Митьо Очите в Несебър. Така също с известните братя Маргини и много други, което не е по никакъв начин лицеприятно както за този някогашен министър, по този начин и самото министерство, което досега не е разкрило данни в тази тенденция и сякаш Министерство на вътрешните работи е превърнато в някакво вместилище на материали за присъединяване на някои високопоставени лица с незаконна активност в тяхното минало ", сподели Рашков.

Връзките на някогашния министър бяха упоменати в коментар по тематиката с отнемането на лиценза на охранителната компания " Делта Гард ". Рашков по този начин и не посочи за кой тъкмо министър приказва. В момента в листите на ГЕРБ има двама някогашни шефове на силовото ведомство – Младен Маринов и Христо Терзийски.

Преди няколко дни обаче от, в който се твърди, че Младен Маринов е бил непосредствен със притежателите на сдружението Димитър Спасов-Каратиста и Марин Русев. В сигнала се твърди, че през 2005 година той е бил засечен да се вози в един джип с двамата край Несебър. По това време Русев също е бил чиновник на Министерство на вътрешните работи. Двамата с Маринов се легитимирали със служебните си карти, твърди се в сигнала.

" Има данни, че са имали обща активност, без значение че този някогашен министър на вътрешните работи е бил чиновник в Министерство на вътрешните работи ", съобщи Рашков.

" Осемте джуджета "

Дъщерята на Маринов – Силвия Маринова – е била притежател на пикап, лишен от активите на компания на предприемача Илия Златанов,. Става дума за " Тойота Тундра ", купена от негова компания. Златанов е главният воин в следствието на Антикорупционния фонд " Осемте джуджета ". Бизнесменът твърди, че е бил изнудван от някогашния следовател Петьо Петров благодарение на висши прокурори.

Колата била купена от неговата компания " Изамет Транс ". През 2017 година бил трансфериран на друго сдружение – " К Корекшън ". По това време Златанов към този момент е в спор със сина си Явор, с който спорят поради имущество. В опит да резервира активите той изнася пикапа дружно с други коли в Германия. Две години по-късно Явор Златанов твърди, че под напън трансферира " К Корекшън " на някогашния боксьор Кристиян Христов. По това време той е в болница поради животоспасяващо лекуване. В историята към този момент се е намесил Петров, който съгласно Златанов-старши го принудил да подпише запис на заповед за 3 млн. лева в интерес на брачната половинка му Любена Петрова.

След като " К Корекшън " е трансферирана на Христов напролет на 2020 година " Тойтота " -та е продадена на Силвия Маринова за 9200 лева Ден след излъчването на първата част от " Осемте джуджета " тя също продава пикапа. Според Златанов-старши персонално някогашният министър Маринов употребил колата.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР